Mergi la conţinutul principal
Campanie în parohiile Arhiepiscopiei

Copiii din familii nevoiaşe au primit rechizite la început de an şcolar

• parohia “Sf. Antonie cel Mare”, din Vidin, a ajutat 10 elevi cărora le-au fost oferite rechizite • alţi trei elevi au primit bani, rechizite şi haine de la aceeaşi parohie • parohia “Naşterea Maicii Domnului”, din Hipodrom, şi parohia “Sfânta Cruce”, din Obor, au oferit, de asemenea, rechizite şcolare pentru alţi 30 de copii • campania social-filantropică este în plină desfăşurare

 

Campanie social-filantropică de proporţii organizată de Biserică la început de an şcolar.

Astfel, urmând o mai veche tradiţie, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost organizată o amplă campanie social-filantropică îndreptată spre copiii care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse din parohiile Eparhiei Dunării de Jos (judeţele Brăila şi Galaţi).

“Acest program social-filantropic îndreptat, cu precădere, spre copiii ce provin din familii defavorizate, marginalizate social, se desfăşoară de la începutul lunii septembrie prin cele opt protopopiate şi sutele de parohii din cuprinsul Eparhiei. Multe parohii au primit solicitări din partea unităţilor şcolare, pentru a le oferi sprijin copiilor nevoiaşi (ghiozdane şi rechizite şcolare)”, a precizat părintele Rareş Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării Jos.

Astfel de activităţi s-au desfăşurat, deja, în judeţul vecin (în Protopopiatul Tecuci), unde 130 de copii din trei localităţi rurale au primit din partea Bisericii ghiozdane şi rechizite pentru noul an şcolar.

Parohiile brăilene au oferit, de asemenea, sprijin copiilor ce provin din familii nevoiaşe. Parohia “Cuv. Antonie cel Mare” din Vidin, spre exemplu, a oferit rechizite şcolare pentru 10 copii de la Şcoala nr. 33 “Sf. Andrei”, identificaţi cu ajutorul cadrelor didactice. Parohia a mai ajutat un elev de clasa a IV-a, care a primit haine de 300 de lei, precum şi suma de 200 de lei. Alţi doi elevi de liceu au primit câte 200 de lei ajutor de la aceeaşi parohie. Demn de amintit este faptul că parohia “Sf. Antonie cel Mare” a oferit, pe toată perioada pandemiei, hrană caldă, în fiecare sâmbătă, pentru 65 până la 70 de nevoiaşi din tot cuprinsul parohiei.

Parohia “Naşterea Maicii Domnului” din Hipodrom a oferit mape şi rechizite şcolare - chiar în ajunul zilei de hram - pentru 20 de elevi ai Şcolii nr. 23 “Mihai Eminescu” şi ai Liceului Pedagogic, iar parohia “Sfânta Cruce”, din Obor, a ajutat alţi 10 copii de la Şcoala nr. 32 şi de la Liceul Teoretic “Panait Cerna”. Şi exemplele pot continua.

Toate aceste parohii ajută, concomitent, zeci de persoane nevoiaşe, cărora le oferă, săptămânal, câte o masă caldă, precum şi pachete cu alimente.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro