Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copii salvati din miinile unor parinti iresponsabili

Ieri, doi copii au fost preluati de Directia Sociala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, cu ajutorul executorilor judecatoresti si al politiei.
Reactiile violente ale mamei si bunicilor materni, acestia amenintind cu moartea si cu sinuciderea, au necesitat interventia in forta a doua echipaje de politie.
Atit bunicii, cit si mama au reactionat violent, amenintind cu sinuciderea. Bunicul matern a sarit chiar la bataie la politisti, amenintind cu moartea.
Mama, care se inchisese cu micutii in casa, a aruncat cu cutitul in executorii judecatoresti, luind apoi un cutit mare de bucatarie, cu care a amenintat ca isi omoara fetita, decit sa ii fie luati copiii.
Cu mare greutate, in urletele si strigatele familiei, executorii judecatoresti, insotiti de asistentii sociali si ajutati de cele doua echipaje de politie, au reusit sa scoata micutii din casa.
"Dat fiind refuzul categoric al familiei pentru preluarea celor doi micuti in regim de urgenta, am sesizat instanta de judecata, care a dispus plasamentul in regim de urgenta al copiilor. Astfel, fetita a fost data in plasament la un asistent maternal profesionist, iar baietelul, care are handicap grav, a fost internat la Centrul de Plasament "Craiasa Zapezii", a declarat directorul general adjunct al DGASPC Braila, jurist Simona Cimpoaie.
Dupa cum ne-a informat directorul general al DGASPC, prof. Alexandru Sculschi, actiunea de punere in aplicare a ordonantei presedintiale a costat peste zece milioane lei. "Dincolo de iresponsabilitatea mamei si a bunicilor, este si o angajare financiara a institutiei noastre, fiind necesara angajarea de executori judecatoresti, pentru punerea in aplicare a hotaririi judecatoresti", a adaugat Alexandru Sculschi.
Reamintim ca, in urma mortii bebelusului de numai patru zile al Mirelei S., DGASPC Braila s-a autosesizat si a dispus efectuarea unei anchete sociale la domiciliul femeii, pentru a constata in ce conditii traiesc si ceilalti doi copii ai femeii, cu virstele de 1 an si patru luni si respectiv 7 ani. Important de mentionat este ca baietelul in virsta de 7 ani a fost diagnosticat cu handicap grav.
Constatind ca micutii traiesc intr-un adevarat focar de infectie, specialistii au consiliat psihologic familia, incercind sa o convinga pe mama sa accepte plasamentul copiilor la un asistent maternal profesionist si, respectiv, la un centru de plasament pentru copii cu dizabilitati.
Lovindu-se de refuzul categoric al mamei si al bunicilor materni, DGASPC a sesizat instanta de judecata, solicitind emiterea de ordonante presedintiale pentru stabilirea unor masuri de protectie speciala pentru micuti.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii