• toţi sunt legitimaţi la clubul Arashi-do Brăila • clubul brăilean s-a clasat pe locul al treilea pe ţară la Cupa României • iar sensei Daniel Mihai a primit din partea MTS titlul de antrenor emerit
La ediţia 2020 a fazei finale a Campionatului Naţional de karate tradiţional şi Cupa României, pentru cadeţi, juniori, tineret şi seniori, competiţii organizate la Brăila de către Federaţia Română de Karate Tradiţional (FRKT) şi clubul Sessu Bama Yama, sportivii clubului Arashi-do au avut rezultate remarcabile. Iar pentru cariera sa în artele marţiale, sensei Daniel Mihai - 3 dan, a primit din partea Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), titlul de antrenor emerit. Antrenorul clubului brăilean a primit această distincţie în cadrul festivităţii de deschidere a celor două competiţii.
Dintre sportivii legitimaţi la Arashi-do care au participat la această finală, campioni au devenit nu numai karateka din Brăila ci şi cei care se antrenează la acest club dar locuiesc în localităţile Chiscani, Tichileşti şi Cazasu. Miza acestei competiţii a reprezentat-o calificarea la Campionatul European de karate tradiţional care va avea loc în luna decembrie, la Praga, în Cehia.
Arashi-do Brăila, prin rezultatele foarte bune obţinute s-a clasat pe locul al treilea pe ţară, la Cupa României.
“Rezultatele sunt remarcabile dacă ţinem cont de faptul că aceşti sportivi nu au putut să se antreneze multe luni iar când au avut dreptul, s-au pregătit, dar cu restricţiile impuse de MTS. Le mulţumesc părinţilor pentru sprijinul acordat şi, nu în ultimul rând, sportivilor. Competiţiile de la Brăila au fost organizate foarte bine de FRKT şi clubul brăilean Sessu Bama Yama şi au reprezentat un criteriu de calificare pentru Campionatul European care se va desfăşura în decembrie în Cehia. Cu acest prilej, am primit distincţia de antrenor emerit şi consider că este o mare onoare să primeşti o astfel de apreciere din partea MTS, este o recunoaştere a activităţii depuse de mine în mulţi ani de zile”, ne-a declarat antrenorul emerit Daniel Mihai.
La cadeţi, Maria Marcu, din Cazasu, a obţinut primul loc la kumite individual iar la fuku go s-a clasat pe locul al treilea. Tot la această categorie de vârstă, Daria Dârnea, din Chiscani, a obţinut locul al doilea la kumite individual iar la embu mixt, unde a concurat alături de Bogdan Dîrnea, s-a clasat pe poziţia a patra. La juniori, o altă sportivă din Chiscani, Ioana Radu a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere la kumite individual şi pe trepta a treia la kata individual. După o evoluţie foarte bună, Ioana Radu şi Alexandru Stoian au devenit campioni naţionali la embu mixt. Tot la această categorie de vârstă, Ioana Radu, Maria Marcu şi Daria Dârnea au devenit campioane naţionale în proba de kata echipe feminin, iar Alexandru Stoian s-a clasat pe poziţia a treia la kata individual masculin.
La tineret Cosmin Giurgiu şi Florentina Ion, sportivă din Tichileşti, au obţinut locul întâi la embu mixt, aceeaşi performanţă notabilă fiind realizată de Cosmin Giurgiu şi Alexandru Stoian la embu masculin. La această categorie de vârstă, Florentina Ion a devenit campioană naţională la kogo kumite şi s-a clasat pe locul al treilea la kumite individual şi la fuku go. Tot locul al treilea i-a revenit lui Cosmin Giurgiu la kata individual.