Mergi la conţinutul principal

Copii, bătrâni și familii nevoiașe din Insula Mare a Brăilei, ajutați de studenți

• în preajma Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului, membrii ASCOR au mers în comuna Frecăței și în satele învecinate, unde au împărțit daruri • campania a fost derulată cu sprijinul preotului paroh Paul Marian Stroe și al voluntarilor de la Parohia „Sf. Ierarh Nicolae” • în total, studenții creștini ortodocși au împărțit ajutoare de 16.000 de lei

 

Sub genericul Fă bine! Și binele se întoarce la tine!”, în preajma Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului, Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România (ASCOR) Galați, din care fac parte și studenți brăileni, a desfășurat o amplă campanie pentru ajutorarea a peste 70 de semeni de-ai noștri, cărora le-au fost împărțite daruri de 16.000 de lei, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Sumele necesare campaniei caritabile au fost colectate în doar 10 zile, contribuția studenților creștini ortodocși fiind de 6.000 de lei.

Imediat ce darurile au fost pregătite, membrii ASCOR s-au deplasat în Insula Mare a Brăilei, la Parohia „Sf. Ierarh Nicolae”, din comuna Frecăței, unde au participat la slujba Sfintei Liturghii, au oferit răspunsurile la strană și au cântat colinde, fiind primiți cu multă căldură de preotul paroh Paul Marian Stroe și de soția sa, Andreea, care a ocupat în trecut funcțiile de secretar și vicepreședinte ASCOR.

„Mult ne-am bucurat să oferim darurile voastre celor prezenți la slujbă dar, mai ales, celor mulți pe care i-am vizitat la casele lor, prin satele învecinate. Foarte mulți copii, femei văduve, bătrâne singure și familii nevoiașe au simțit bucuria comuniunii frățești și iubirea izvorâtă din mărinimia voastră. Tuturor le-am urat sărbători cu pace, cu liniște și cu speranță. Nu i-am uitat nici pe cei jertfiți în temnițele comuniste, la a căror Troiță ridicată în cinstea lor, în satul Salcia, ne-am închinat, le-am cântat colinde și „Veșnică pomenire”, purtând în suflete recunoștință iar în mâinile noastre lumina candelelor”, precizează participanții la campania derulată în IMB.

Beneficiarii campaniei Fă bine! Și binele se întoarce la tine!” au primit pachete cu făină, mălai, ulei, ouă, mezeluri, brânzeturi, zahăr, orez, paste, bulion, pate, pâine, suc, portocale, cozonac, dulciuri și jucării, precum și bunuri de igienă corporală

„Vă mulțumim pentru implicarea în proiectele noastre și vă asigurăm că ne vom strădui să facem din ce în ce mai mult bine pentru cei care au nevoie! Vă mulțumim tuturor pentru disponibilitatea și dragostea cu care ați răspuns acestei chemări și-L rugăm pe Milostivul Dumnezeu să vă răsplătească iubirea milostivă cu multe și netrecătoare bucurii!”, a fost mesajul transmis de studenți donatorilor care au sprijinit campania din Insula Mare a Brăilei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro