Copaci periculoși la blocurile ANL din Apollo | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Copaci periculoși la blocurile ANL din Apollo

* locatarii se plâng în special de o salcie bătrână care ar putea fi doborâtă de o rafală de vânt mai puternică peste copiii care se joacă în zonă * în ciuda sesizărilor adresate autorităților, nu s-a luat nicio măsură

 

Neîndoilenic că în anul 2002, când s-au construit cele 4-5 blocuri din zona Apollo,  în jurul  acestora era nevoie și de plantarea unor copaci. Au trecut ani buni de atunci, dar inițiativele proprii și simțul puternic al proprietății au condus la un aspect controversat. Și anume la o multitudine de specii de arbori, viță de vie, arbuști, plante agățătoare etc care pur și simplu au sufocat blocurile. Este adevărat că ele mențin aerul curat și o umbră deasă, însă multe crengi au ajuns până în dreptul ferestrelor, inclusiv de la etajele superioare. Așa este când se aplică principii precum “să-mi fie mie bine”, “și ce, te deranjează cu ceva” etc...  În tot ceea ce a crescut de-a valma, doar în câteva cazuri s-a procedat la toaletarea/aerisirea vegetației. Pentru pătrunderea luminii și menținerea uscată a fațadelor. Dincolo de toate acestea, un locatar nemulțumit ne-a sesizat că “o salcie foarte bătrână, de la blocul A, are trei ramificații strâmbe și foarte groase, dar și foarte șubrede, fiind un real pericol pentru copiii care se joacă în preajma ei.  Motiv  pentru care persoana supărată  s-a adresat cu petiții la cine trebuia să intervină pentru tăierea copacului sau măcar a crengilor periculoase. Dar, ne spune petentul,  “nu s-a luat nici o măsură!”. Și, să nu uităm că unii copaci crescuți până în dreptul apartamentelor (sau, în alte cazuri, al balcoanelor)  pot fi un mijloc ușor de pătrundere a hoților în locuințele oamenilor!

O altă sesizare am avut încă de anul trecut, de la un locatar din blocul A9 Hipodrom (str. Pietății), care ne declara că “există riscul ca unul din plopii aflați în zona turnului de la o centrală termică dezafectată, sau o creangă a acestuia, să cadă peste ferestrele  blocului”. Oricum, în prezent, crengile unuia  dintre plopi sunt la câțiva metri de bloc, unde nu sunt ferestre. Probabil că orice pericol va dispărea de lângă blocul A9, odată cu sistematizarea (deja începută) a perimetrului vecin cu amintita centrală termică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro