Skip to main content

Contul de economii, oferta bancilor in avantajul IMM-urilor

In ultima perioada, din ce in ce mai multe banci au lansat conturi de economii pentru persoane juridice, bonificate cu dobinzi la fel de mari ca cele ale depozitelor la termen.
Pentru intreprinderi, avantajul este ca pot dispune in orice moment de banii din contul de economii, pentru a efectua tranzactii curente. Intreprinderile isi tin banii in conturi curente atunci cind au nevoie de lichiditati pentru a efectua plati. Dezavantajul este ca dobinzile la aceste produse sint, in general, mai mici de 1%.
In prezent, situatia s-a schimbat si tot mai multe banci ofera clientilor avantajul de a avea doua produse in unul singur: contul curent cu toate operatiunile permise de acesta si dobinda unui depozit la termen.
Conturile de economii pentru IMM-uri au inceput sa apara in portofoliile tot mai multor banci, precum BCR, Bancpost, Alpha Bank, ING Bank, Credit Europe Bank sau ProCredit Bank.
Atunci cind aleg un astfel de produs, clientii trebuie sa aiba in vedere ca exista doua metode de stabilire a dobinzii: in timp ce unele banci remunereaza cu aceeasi dobinda toti banii din conturile de economii, altele practica dobinzi diferentiate pe transe valorice.
ING este una dintre bancile care aplica aceeasi rata a dobinzii, indiferent de soldul contului, inca de la primul leu. Banca ofera 10% pentru conturile de economii in lei si 3,5% pentru cele in euro.

Bonificatii pe transe valorice

In cazul ofertelor pe transe valorice, dobinda creste, de regula, cu suma depusa. Exceptie face BCR, care reduce dobinda de la 10% la 8%, daca un client depune mai mult de 3 milioane lei in cont.
In plus, pentru sume mai mici de 40.000 lei, BCR plateste dobinda aferenta conturilor curente, banii fiind remunerati in conditii mai bune doar dincolo de acest prag. Clientii BCR beneficiaza de cea mai mare dobinda (10%) daca depun intre 750.000 si 3 milioane lei.
Printre bancile care ofera cele mai mari dobinzi se numara Credit Europe Bank. La conturile de economii in lei, banca ofera o dobinda de 4% pentru sume pina la 1.000 lei. Randamentul ajunge la 12%, daca soldul depaseste 50.000 de lei.
Bancpost ofera conturi de economii numai in lei si practica o dobinda de 2,5% pentru sume mai mari de 1.000 de lei. Rata dobinzii poate ajunge la 9%, pentru sume de peste 50.000 de lei.
O alta oferta vine din portofoliul Alpha Bank care, de asemenea, practica mai multe dobinzi in functie de transe valorice. Dobinda pleaca de la 7% pentru sume de pina la 10.000 de lei si ajunge pina la 10%, in cazul soldurilor mai mari de 1 milion de lei.
Bancile nu se opresc doar la facilitatea de economisire, ci au incercat crearea unui pachet cit mai complet. Astfel, pe linga dobinzile atractive, acestea ofera intreprinderilor mici si alte facilitati, precum serviciile de internet si mobile banking, activarea debitului direct sau efectuarea unui numar de tranzactii gratuit.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu