Teatrul "Maria Filotti" din Brăila a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, cursul cu tema "Controverse şi soluţii în HiperTensiunea Arterială (HTA)", organizat de Societatea Română de Cardiologie. La manifestarea ştiinţifică de înaltă clasă au participat nume de referinţă ale medicinii româneşti, care au prezentat noutăţi în specialitatea cardiologie, precum şi diferite studii de caz. Directorii cursului au fost prof. dr. Mircea Cinteză şi prof dr. Cătălina Arsenescu Georgescu. Organizarea evenimentului la Brăila a fost făcută la sugestia prof. dr. Daniela Bartoş, fost ministru al Sănătăţii, care a propus ca oraşul nostru să găzduiască şi pe viitor întâlniri ale medicilor din diferite specialităţi, pentru anul următor fiind anunţat un curs al Societăţii Române de Medicină Internă.
La dezbateri au participat numeroşi medici cardiologi din toată ţara, dar şi medici de diferite specialităţi din Brăila, interesaţi de temele anunţate. În deschiderea evenimentului, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Brăila, dr. Viorica Naumov, a salutat iniţiativa Societăţii de Cardiologie, arătând că oraşul nostru a mai fost gazdă a unor manifestări ştiinţifice care s-au bucurat de apreciere la nivel naţional. "Suntem onoraţi de decizia Societăţii de Cardiologie de a alege Brăila ca loc de desfăşurare a manifestării ştiinţifice. Cred că aceasta se datorează faptului că Brăila a găzduit manifestări de înaltă ţinută ştiinţifică, iar o parte dintre distinşii lectori au mai fost aici şi au prezentat lucrări", a declarat dr. Viorica Naumov. La rândul său, prof. dr. Daniela Bartoş, a propus ca Brăila să devină gazdă pentru viitoare manifestări ştiinţifice de amploare naţională. "Vă mulţumesc că aţi acceptat sugestia de a organiza cursul la Brăila. Spun că sunt oameni dornici de noi cunoştinţe şi ne onorează cu prezenţa când organizează astfel de manifestări. Sper că acesta este un început şi propun ca anul viitor să fie organizat un curs al Societăţii de Medicină Internă, pe alte tematici, tot aici, la Brăila", a spus prof. dr. Daniela Bartoş.
Directorii cursului şi-au exprimat convingerea că informaţiile oferite medicilor vor reprezenta o "updatere" în domeniul hipertensiunii arteriale, ce va fi în folosul pacienţilor.
Lectori au fost prof. dr. Mircea Cinteză, dr. Elisabeta Bădilă, din Bucureşti, dr. Roxana Darabont, prof. dr. Carmen Ginghină, din Bucureşti, prof. dr. Cătălina Arsenescu Georgescu şi dr. Cristian Stătescu, de la Iaşi, prof. Leonida Gherasim şi conf. Cristina Tiu, de la Bucureşti, conf. dr. Florin Mitu de la Iaşi, dr. Elisabeta Bădilă de la Bucureşti, prof. Minerva Muraru, de la Bucureşti, dr. Bogdan Minescu de la Brăila, dr. Mihaela Suceveanu de la Covasna, prof. dr. Daniela Bartoş, dr. Radu Sascău de la Iaşi.
La finalul cursului, medicii au participat la discuţii şi au conturat concluzii despre controverse şi soluţii în HTA. "Este important ca acest curs să sensibilizeze opinia publică, să fie o atenţionare pentru pacienţi, care trebuie să cunoască dacă suferă de hipertensiune arterială, să fie informaţi despre problemele pe care le creează acestă boală şi să urmeze un tratament adecvat", ne-a declarat prof. dr. Daniela Bartoş.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.