Mergi la conţinutul principal

Control de amploare în pieţe şi centre comerciale

Zi fierbinte pentru comercianţii din pieţe şi centre comerciale. Sâmbătă, poliţiştii au efectuat o razie de amploare şi au dat amenzi de peste 11.000 lei. Aproape 200 de societăţi au primit vizita oamenilor legii. În zona Piaţa Microhală a fost depistat un vânzător de obiecte pirotehnice. 

Poliţişti de la formaţiunile de ordine publică, proximitate, investigaţii crimininale, rutier şi investigare a criminalităţii economice, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat în complexurile comerciale şi în pieţele agroalimentare din municipiu, cu scopul protejării intereselor comerciale ale cetăţenilor şi menţinerii siguranţei publice în perioada sărbătorilor de iarnă.
Sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 08.30, echipele participante au pornit la atac printre comercianţi. Pieţele au fost primele verificate, apoi controalele au continuat în centrele comerciale. „Astfel, în urma activităţilor de verificare şi control efectuate la 170 de unităţi economice, au fost constatate 5 infracţiuni. Poliţiştii au controlat şi 38 de autovehicule oprite în trafic, şi au testat cu aparatul etilotest 30 de conducători auto, fiind reţinute în vederea suspendării două permise de conducere. Pe timpul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.020 lei, dintre care 12 conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 6 conform Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, şi 13 conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice", a precizat ag. şef adj. Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
În urma neregulilor constatate la agenţii comerciali verificaţi, ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de 11.320 de lei (obiecte cu conţinut pirotehnic, legume, băuturi alcoolice, produse cosmetice şi industriale, îmbrăcăminte şi încălţăminte).

Petarde şi îmbrăcăminte contrafăcută

În urma unui control efectuat la o unitate comercială din apropierea Pieţei Microhală, din municipiu, poliţiştii au descoperit şi confiscat mai multe produse pirotehnice care erau oferite spre vânzare fără autorizaţie. Administratorul s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept, conform Legii 126/2005 privind regimul materiilor explozive.
Poliţiştii au găsit, la două standuri dintr-un complex comercial din municipiu, 102 articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, care purtau însemnele unor mărci înregistrate. Aceste produse contrafăcute, valorând 10.200 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar faţă de administratorii celor două societăţi au fost întocmite dosare penale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro