Mergi la conţinutul principal

Controalele Inspecţiei Muncii în domeniul energetic şi industria verde, la final

• 74 de controale la 37 de angajatori locali, fără abateri grave constatate de către inspectorii de muncă brăileni   

 

Inspectorii brăileni de muncă au derulat în ultimele luni o serie de controale la firme locale cu activitate în domeniul producţie şi distribuţie energie electrică, precum şi la cele cu business în recuperare/reciclare deşeuri, dar şi producerea energiei electrice din surse regenerabile. Bilanţul până la acest moment indică faptul că au fost astfel verificate 37 de astfel de companii, la care lucrează aproape 700 de salariaţi, în cadrul a 74 de acţiuni de control. „Cu această ocazie s-a constatat că, în general, angajatorii respectă prevederile legislative dar au fost constatate şi unele neconformităţi pentru care s-au stabilit termene de realizare. Acţiunile de control s-au desfăşurat în două etape: prima, de verificare a modului de respectare a prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în perioada iunie – septembrie, iar a doua, de verificare a măsurilor dispuse în etapa 1, în perioada  octombrie – noiembrie. În etapa a doua s-a constatat că angajatorii au realizat, la termenele stabilite, măsurile dispuse de inspectorii de muncă. Rezultatele celor două etape au fost comunicate Inspecţiei Muncii, care în urma cumulării rezultatelor din toată ţara, va stabili strategia următoarelor acţiuni în domeniile menţionate”, ne-a declarat Liviu Arhire, inspectorul şef al ITM Brăila.

De precizat că verificările s-au realizat în cadrul unor campanii la nivel naţional, scopul fiind acela de a creşte gradul de conştientizare al angajatorilor, dar şi al lucrătorilor din domeniile vizate, în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, pentru promovarea stării de bine la locul de muncă, cu toate consecinţele benefice în plan social şi profesional ce decurg din aceasta.

La nivel naţional, obiectivele specifice au fost verificarea angajatorilor din domeniul energetic care desfăşoară lucrări de mentenanţă, lucrări în instalaţiile electrice aflate în exploatare, lucrări la înălţime la liniile electrice aeriene, precum şi intervenţii în cazul deranjamentelor şi avariilor din instalaţiile electrice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro