Mergi la conţinutul principal

Controale ITM la firme din construcții. Amenzile au fost de aproape 200.000 de lei

• în prima săptămână a lunii aprilie, inspectorii de muncă brăileni au efectuat nu mai puțin de 67 de controale la tot atâtea societăți comerciale din municipiu și județ • numai pentru „muncă la negru” au fost aplicate amenzi de 110.000 de lei

 

În perioada 1 - 6 aprilie, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila au desfăşurat mai multe acţiuni de control la agenţii economici care desfăşoară activităţi din domeniile: „Construcţii clădiri”- cod CAEN 41, „Lucrări de geniu civil”- cod CAEN 42 și „Lucrări speciale de construcţii”- cod CAEN 43, precizează inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire.

„Inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila au întreprins acțiuni de control şi au efectuat 67 controale (36 în domeniul relaţiilor de muncă şi 31 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă). Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 191.800 lei pentru neconformitățile constatate în domeniul relațiilor de muncă, din care patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 110.000 lei pentru muncă nedeclarată și subdeclarată. În domeniul securităţii şi sanătăţii în muncă au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 25.000 de lei. De asemenea, s-a urmărit şi modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare, acolo unde a fost cazul”, precizează sursa citată.

Obiectivele campaniei de control din perioada 1-6 aprilie au fost: identificarea și verificarea agenţilor economici care activează în domeniile: „Construcţii clădiri” - cod CAEN 41, „Lucrări de geniu civil”- cod CAEN 42 și „Lucrări speciale de construcţii”- cod CAEN 43; eliminarea neconformităţilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităţilor şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare; creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătaţii în  muncă.

„În controalele efectuate, ITM Brăila a urmărit în permanență conştientizarea angajatorilor şi a lucrătorilor asupra importanţei şi necesităţii respectării legislaţiei în domeniul de competență. Scopul tuturor acţiunilor de control este acela de creştere a gradului de conştientizare, atât a angajaţilor cât şi a angajatorilor, în ceea ce priveşte necesitatea aplicării şi respectării legislaţiei muncii în privinţa muncii nedeclarate, subdeclarate și securităţii şi sănătatii în muncă”, a mai precizat inspectorul șef al ITM Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro