Mergi la conţinutul principal

Controale ITM în restaurante, finalizate cu amenzi de peste 80.000 de lei

• este vorba de campania națională desfășurată în perioada 12 - 15 iunie la angajatorii  care desfășoară activități  în domeniul „Restaurante și alte activități de servicii de alimentație publică”- cod CAEN 56 • în total, au fost verificați 33 de angajatori brăileni • inspectorii ITM au aplicat 32 de sancțiuni  contravenționale, inclusiv pentru muncă nedeclarată și subdeclarată

 

Campanie naţională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii care desfășoară activități în domeniul „Restaurante și alte activități de servicii de alimentație publică” (cod CAEN 56).

În perioada 12 - 15 iunie, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila au desfăşurat acţiuni de control la agenţii economici care desfăşoară  activităţi  în domeniul „Restaurante și alte activități de servicii de alimentație publică”- cod CAEN 56. Inspectorii ITM Brăila au efectuat 33 de controale și au aplicat 32 sancțiuni contravenționale în valoare de 80.800 lei pentru neconformitățile constatate în domeniul  relațiilor de muncă, din care trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 48.000 lei pentru muncă nedeclarată și subdeclarată. De asemenea, s-a urmărit şi modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare, acolo unde a fost cazul, în domeniul relațiilor de muncă”, a precizat inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire.

Obiectivele campaniei desfășurată de Inspecția Muncii la nivel național au fost: identificarea și verificarea agenţilor economici care desfășoară activităţi în domeniul „Restaurante și alte activități de servicii de alimentație publică”(cod CAEN 56); eliminarea neconformităţilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităţilor şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare; creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relaţiilor de muncă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro