Mergi la conţinutul principal

Controale ITM în baruri, cluburi şi restaurante, cu zeci de sancţiuni

* inspectorii ITM au verificat 66 de angajatori din Municipiul Brăila şi au aplicat 37 de sancţiuni * controalele au vizat respectarea prevederilor legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de coronavirus

 

 

 

 

Ample acţiuni de control desfăşurate de inspectorii de muncă brăileni, în contextul generat de evoluţia situaţiei epidemiologice naţionale şi locale.

Potrivit inspectorului şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM), Liviu Arhire, "luând în considerare necesitatea asigurării, în continuare, a unei protecţii adecvate împotriva îmbolnăvirii cu coronavirusul SARS CoV-2, pentru asigurarea măsurilor de protecţie a angajatului, acţiunile de control din săptămâna 5-11 octombrie 2020 s-au desfăşurat cu prioritate pe verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19".

Prin acţiunile de control, îndrumare şi informare, precizează sursa citată, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila a realizat nu numai o monitorizare constantă a stării de fapt din domeniile vizate, ci şi conştientizarea părţilor implicate în respectarea legislaţiei, cu precădere în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă. Totodată, în îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, Inspectoratul Teritorial de Muncă a colaborat în mod constant cu autorităţile locale, cu reprezentanţii partenerilor sociali şi cu mass-media locală. În desfăşurarea acţiunilor de control, inspectorii de muncă au beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila. 

În perioada menţionată mai sus, au fost verificaţi 66 de angajatori care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul Municipiului Brăila, avand ca domenii de activitate restaurante, baruri, terase, cluburi. În urma controalelor ITM, au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6.500 lei. Totodată, pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au dispus măsuri pentru intrarea în legalitate. Acţiunile de control continuă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro