• polițiștii acționează zilnic în incinta și zona adiacentă școlilor, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele semnalate cu trafic intens, pentru evitarea blocajelor și fluidizarea circulației rutiere • în plus, miercuri, 18 septembrie, polițiștii au desfășurat acțiuni specifice pentru a descuraja absenteismul școlar, delicvența juvenilă și fenomenul contravențional
Acțiuni în zona școlilor, pentru prevenirea absenteismului școlar și delicvenței juvenile. În plus, pentru a preveni accidentele, a evita blocajele și a fluidiza circulația rutieră, polițiștii desfășoară activități specifice atunci când elevii vin și pleacă de la școală.
La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila siguranța școlară este o prioritate context în care, polițiștii acționează zilnic în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele semnalate cu trafic intens. ”Polițiștii rutieri efectuează constant verificări atât în trafic a microbuzelor școlare pentru a se asigura că deficiențele constatate înainte de începerea anului școlar au fost remediate, cât și în punctele de îmbarcare/debarcare elevi unde șoferii au fost testați cu aparatele din dotare, în vederea asigurării unui climat de siguranță rutieră”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.
Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară și din cadrul Biroului Proximitate au acționat miercuri, în intervalul orar 10:00-12:00, în zona unităților de învățământ, pe linia respectării prevederilor legale în vigoare. Elevii chiulangii și cei care au comportament inadecvat la școală sunt primii vizați de oamenii legii.
Polițiștii au purtat discuții cu 191 de elevi și zece cadre didactice pentru creșterea gradului de informare, conştientizare şi sensibilizare a elevilor și cadrelor didactice cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de substanțe psihoactive. Au fost verificate șase unități de învățământ, iar polițiștii au relaționat cu directorii în vederea îmbunătățirii colaborării interinstituționale. Cinci agenți de securitate au primit instrucțiuni clare cu privire la accesul în unitățile de învățământ.
Activitățile în anul școlar 2024-2025 se desfășoară în conformitate cu Planul Naţional de Combatere a Violenței Școlare.