• mai mulți operatori economici care activează în domeniul alimentației publice și turismului au fost amendați cu sume în valoare totală de 12.000 de lei
Mai mulți operatori economici s-au ales cu avertismente și cu amenzi în prag de sărbători pentru neconformitățile identificate pe linia securității la incendiu. În perioada 18-27 decembrie, Personalul Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” (ISU) al județului Brăila a desfășurat controale tematice neprevăzute la nouă operatori economici din categoria spații de alimentație publică și turism. În urma controalelor au fost identificate 44 deficiențe din care cinci au fost remediate pe timpul controalelor. Printre deficiențele constatate au fost lipsa iluminatului de securitate împotriva panicii, obturarea căilor de evacuare cu elemente de mobilier, deschiderea ușilor de evacuare în sens contrar fluxului de evacuare sau improvizații la instalațiile electrice de alimentare a diverșilor consumatori (vitrine frigorifice, frigidere, centrale termice etc.) „Pe timpul verificărilor, pentru neconformitățile identificate pe linia securității la incendiu, au fost aplicate 33 avertismente și șapte amenzi, în cuantum total de 12.000 lei. La doi dintre operatorii economici controlați s-a constatat pierderea valabilității autorizației de securitate la incendiu, în urma extinderii suprafețelor autorizate prin construirea unor terase închise. Aceștia au obligația să reia activitatea de intare în legalitate în ceea ce privește autorizarea, după caz”, au precizat reprezentanții ISU.
Recomandările ISU pentru seara de Revelion
Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” al județului Brăila reamintește populației necesitatea respectării măsurilor, pentru a evita orice eveniment neplăcut în seara dintre ani.
„Cu ocazia meselor festive organizate de Revelion, operatorii economici în cauză trebuie să țină seama de numărul persoanelor participante, pentru a nu depăși capacitatea maximă admisă, iar culoarele și căile de evacuare să fie menținute libere, să fie marcate și iluminate corespunzator. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play”, au transmis reprezentanții ISU.