Mergi la conţinutul principal

Controale în domeniul silvic și pe linie rutieră

marți,  polițiștii au desfășurat acțiuni pentru combaterea faptelor ilegale în domeniul silvic,  fiind legitimate 31 de persoane și controlat un depozit de material lemnos • polițiștii din cadrul Biroului Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea infracțiunilor stradale, pentru verificarea în trafic a autovehiculelor și depistarea persoanelor ce conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise


Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silvic. La data de 27 februarie , în intervalul orar 09:00-11:00, Serviciul de Ordine Publică a organizat o acțiune pe linie de silvicultură, pentru verificarea modului de utilizare al sistemului informatic SUMAL de către transportatori și de comercializare a materialelor lemnoase. În acest context au fost legitimate 31 de persoane, controlat un depozit de material lemnos și verificate 27 de vehicule, fiind aplicate sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate”, au precizat polițiștii.
Tot ieri, în intervalul orar 06:30-07:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea infracțiunilor stradale, pentru verificarea în trafic a autovehiculelor și depistarea persoanelor ce conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. În acest context au fost legitimate 21 de persoane, controlate 19 vehicule și testați cu aparatele din dotare 16 șoferi. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.135 de lei, au reținut un permis de conducere pentru depășire neregulamentară și un certificat de înmatriculare.
Pe această cale, polițiștii atrag atenția șoferilor să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice. Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui șofer: afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale”, precizează polițiștii.
Oamenii legii reamintesc faptul că, odată cu întrarea în vigoare a Legii 213/2023, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul persoanelor care conduc vehicule pe drumurile publice făra a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane.
Acțiunile polițiștilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro