* spațiile verzi aerisite și bine întreținute, cu gazonul proaspăt tuns și plăcute aranjamente florale, sunt ”faultate” de coșurile de gunoi care dau pe dinafară, de pălăriile care atârnă inestetic deasupra aleii centrale, dar și de mesh-ul rupt de vânt, de pe fosta tipografie
Primăvara și-a intrat în drepturi, iar pe Faleza Dunării petele de culoare reprezentate de plăcutele aranjamente florale se completează fericit cu verdele crud al gazonului aflat acum pe mâna cosașilor motorizați de la Seroplant. S-a făcut cărare pentru fotografiatul lebedelor negre care și-au făcut casă permanentă pe mal, pe lângă nava Lacu Sărat, iar faleza per ansamblu începe să fie asaltată de brăileni, pe măsură ce se încălzește vremea. Aceștia se lovesc, însă, de... contraste nedorite. De exemplu, lângă spațiile verzi bine întreținute, multe coșuri de gunoi sunt pline ochi dând, efectiv, pe dinafară. În spatele ștrandului, o bancă prăpădită adusă dinspre aleea centrală face casă bună cu rumegușul și crengile uscate ale unui plop secular, tăiat în urma furtunii (toate aceste resturi vegetale fiind aruncate în albia Dunării). Se adaugă tot felul de vechituri, mobilier distrus, sârmă și tablă ruginită etc.
Câțiva ”sportivi” s-au apucat să joace fotbal pe gazonul gata cosit, iar pe fosta tipografie un frumos paravan cu motive specifice Bălții Brăilei este acum sfâșiat de vânt. La câteva sute de metri distanță, câțiva tineri fotografiază în bășcălie zecile de pălării (“ Ale lui Moromete”, zicea un hâtru) care, rupte, decolorate și degradate, atârnă jalnic deasupra aleii centrale. Restul au fost luate de vânt și strânse de salubriști.