Mergi la conţinutul principal

Contractul cu Micatis la final. Aproape 150 de kilometri de covoare asfaltice noi în Brăila

• bilanțul contractului multianual de reparații stradale din municipiu, în perioada 2020 - 2023: circa 100 kilometri de carosabil și 40 km de trotuare • contractul a avut o valoare de 66,7 milioane lei și a fost semnat de Primăria Brăila cu firma ”Micatis Prod” • zecile de kilometri de trotuare reparate reprezintă o premieră pentru Brăila

 

Contractul multianual pentru întreținerea străzilor din municipiu semnat de Primăria Brăila cu firma Micatis Prod, în 2020, pentru o perioadă de trei ani, a ajuns la momentul bilanțului. După cum se știe, acordul-cadru, în valoare de 66,7 milioane de lei, a fost valabil până în 2023, în prezent fiind în desfășurare o procedură de atribuire a unui nou contract, pentru perioada 2024 - 2026.

Caracteristic pentru acordul-cadru din perioada 2020 - 2023 este că lucrările s-au axat aproape integral pe covoare asfaltice noi, turnate pe toată lungimea străzilor intrate în reparații, spre deosebire de contractele multianuale precedente, când lucrările s-au axat mai mult pe reparații prin plombe asfaltice, care vizau doar astuparea punctuală a gropilor din carosabil.

Din 2020 până la finele anului trecut, firma Micatis a turnat covoare asfaltice pe mai multe străzi din municipiu. Patronul firmei, Aurel Gropeneanu, spune că, puse cap la cap, străzile asfaltate însumează circa 100 de kilometri. Vorbim, printre altele, de bulevardul Cuza, de la intersecția cu Calea Călărașilor până la intersecția cu strada Carantinei sau Șos. Râmnicu Sărat, de la intersecția cu bulevardul Dorobanților până la marginea municipiului, mai exact până la Liceul Agricol. Au beneficiat de covor asfaltic, pe toată lungimea lor, și alte străzi importante din zona centrală a orașului, cum ar fi Unirii, Plevnei, Rahovei sau Ștefan cel Mare, dar și multe alte străzi mai mici, din centru sau din zone mai periferice ale municipiului.

Deosebit față de precedentele contracte multianuale de reparații stradale, este și faptul că, în perioada 2020 - 2023, lucrările au vizat și repararea trotuarelor unor străzi principale, nu doar a carosabilului. Astfel, pe Șos. Râmnicu Sărat au beneficiat de un strat nou de asfalt trotuarele de pe ambele părți ale străzii, de la intersecția cu Bdul. Dorobanților până la Liceul Agricol. La fel s-a întâmplat și pe Șos. Buzăului, de la Bariera Călărașilor până la Șoseaua de Centură, sau pe Calea Galați, în două etape, mai întâi de la Pod Brăilița până la cimitirul Lipovenesc, iar în a doua fază de la cimitir până la capătul Liniei 2. Potrivit lui Gropeneanu, s-au turnat circa 40 km covoare asfaltice pe trotuarele incluse în programul de reparații, ceea ce este o premieră pentru Brăila.

Pe lângă asfaltarea unor străzi și a trotuarelor aferente, Micatis s-a ocupat, conform comenzilor primite de la Primărie, și de asfaltarea mai multor parcări nou amenajate în cartierele de blocuri din municipiu.

Pentru a face față volumului de lucrări din cadrul acestui contract multianual, firma Micatis Prod și-a mărit numărul de angajați și a investit în utilaje noi. La ora actuală, divizia de asfaltări a firmei are circa 120 de asfaltări, iar pe lângă stația de asfalt pe care o avea în dotare, firma a investit și într-o stație de betoane.

În prezent, firma patronată de Aurel Gropeneanu, este angrenată într-un alt contract încheiat cu Primăria Brăila, cel care vizează modernizarea străzilor neasfaltate din cartierul Chercea. Este vorba despre străzi a căror lungime totală însumează circa 11 km. Dintre acestea, 5 km de străzi, situate între Str. Comuna din Paris și cimitirul municipal, sunt într-un stadiu mai avansat, asfaltarea lor urmând să fie finalizată până pe 31 martie, iar restul de 6 km, din cealaltă jumătate de cartier, pe partea dintre Str. Comuna din Paris și liniile de cale ferată, ar urma să fie gata până spre finele lunii iulie a acestui an.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro