Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Contractul Colectiv de Munca al contribuabilului brailean

Ma bucur sincer ca functionarii Primariei beneficiaza de avantaje deloc de neglijat dupa ce noul Contract Colectiv de Munca (CCM) al functionarilor publici din aceasta institutie a fost aprobat de CLM. Oamenii vor primi anual suma de 1.000 RON (10 milioane de lei vechi) pentru a-si procura tinute decente cu care sa vina la serviciu. Vor avea zile libere de 8 Martie, Pasti, Craciun si Anul Nou. Apoi, de-acum inainte programul va fi mult mai flexibil, in functie de nevoile angajatului. O invoire de 2-3 ore, in cazul in care are in ingrijire copii pina in clasa a IV-a, nu va mai scandaliza pe nimeni, caci este legea care prevede acest lucru. Nici functionarii din CJ nu au fost uitati. Ei urmeaza sa beneficieze de un spor de 10% pentru ca lucreaza in conditii vatamatoare, respectiv suprasolicitare nervoasa si vizuala si de un alt spor, tot de 10%, pentru fidelitate si loialitate, acordat - nu-i asa? - in scopul "mentinerii stabilitatii in institutie a angajatilor". Salariile au devenit si ele mai prietenoase incepind din acest an, ceea ce inseamna inca o veste buna pentru functionarii publici din Primarie si CJ.
Intiativa consilierilor locali municipali este buna, dar incompleta. In termeni fotbalistici, ei au construit frumos o faza, au driblat toti adversarii, iar acum au ajuns in fata portii si trebuie sa suteze. Daca nu vor inscrie, vor fi huiduiti. Asadar, cred ca alesii din CLM ar trebui sa aprobe repede si degraba un nou CCM pentru contribuabilul brailean. Cel aflat acum in vigoare dezavantajeaza net una dintre parti. Contribuabilul brailean are doar obligatii, nu si drepturi. Este obligat sa verse bani la buget si cu asta, basta. Stiind cit de multe probleme au pe cap alesii din CLM, m-am gindit sa le vin in ajutor cu citeva propuneri pentru viitorul CCM al contribuabilului brailean, care ar trebui aprobat de urgenta.
Art. 1) Contribuabilii sint tratati cu respect la ghisee, iar functionarii publici le acorda tot sprijinul in rezolvarea problemelor.
Art. 2) Contribuabilii pot solicita lamuriri functionarilor publici, in problemele pe care le intimpina, inclusiv la ora 16.59, cind angajatilor Primariei li se termina programul de lucru de 8 ore.
Art. 3) Contribuabilii au dreptul sa ceara programare pentru a intra in audienta la primarul municipiului, iar primarul se angajeaza sa-i transmita cetateanului, in maxim trei luni, motivul pentru care nu i-a rezolvat problema, in eventualitatea in care cazul in sine a primit aviz negativ.
Art. 4) In cazul in care una dintre prevederile articolelor de mai sus este incalcata, cetatenii au dreptul sa solicite Primariei restituirea a 50% din totalul taxelor si impozitelor pe care le-au platit la stat de-a lungul unui an.
Art. 5) Rafuielile politice, in timpul serviciului, dintre primar si viceprimari se sanctioneaza mai intii cu avertisment, apoi cu sanctiuni din salariu, iar daca acestia recidiveaza se merge pina la desfacerea contractului de munca.
Sper ca si de aceasta data, masina de vot din Consiliul Local Municipal sa functioneze ca unsa, iar aceste propuneri ale sussemnatului (pe care sint absolut sigur ca le voi vedea inserate in viitorul CCM al contribuabilului brailean) vor fi aprobate fara nici o obiectie. In caz contrar, o spun public ca voi emigra in judetul Galati, nu inainte de a-i inchide pe consilieri in Braila, pentru ca nu cumva sa vina dupa mine.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii