Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Continua alerta, din cauza Dunarii, la Braila

Protectie sporita, pentru portul Braila. Pompierii militari au fost mobilizati, ieri, pentru consolidarea malului de pamint din zona portuara, din care o parte care s-a surpat aseara, luata de Dunare. Pe o distanta de circa 30 metri, digul abia mai are latimea care sa permita circulatia masinilor, iar infiltratiile prin mal au inundat deja curtea unei firme din apropiere
Dunarea a inundat deja o buna parte din zona portuara, iar in locul in care malul este mai inalt, l-a surpat, pur si simplu, existind pericolul de a-l sparge. Pentru ca sacii cu pamint nu mai sint o solutie, autoritatile au adus mai multe tractoare incarcate cu pietre, iar militarii au lucrat toata ziua la intarirea malului de pamint. In zona, s-au aflat si reprezentantii Apararii civile, ai politiei comunitare si ai Administratiei portuare.
"Incercam sa mentinem la nivelul asta apa, punem pietre si astfel se protejeaza malul de a fi mincat de cresterea nivelului apei si valurile care se vor forma, daca va fi vint ", ni s-a explicat, la fata locului, de catre reprezentantul Administratiei portuare.
Pe de alta parte, de ieri, bacurile stau imobilizate la cheu, dat fiind ca malul dinspre Smirdan a devenit periculos pentru circulatia masinilor.
"Datorita valurilor si a ghetii de asta iarna, s-a spalat taluzul. Acum, iarasi sint probleme din cauza nivelului mare al fluviului. Si asa este supraetajat digul dinspre Smirdan, din cauza apei care a venit peste cota de inundatie, si e predispus infiltratiilor. Deja se infiltreaza pe sub mal si trecind masinile grele, se face vibratie, si din cauza vibratiilor, este predispus la rupere digul", ne-a declarat un marinar. Cei care au nevoie sa treaca de pe un mal pe altul nu sint insa la fel de intelegatori. Singura lor posibilitate de a traversa Dunarea o reprezinta barcile particularilor, care, in acest fel, mai cistiga si ei un ban.
"Nu avem absolut nici o posibilitate sa traversam fluviul, decit numai cu barca. Nu ma tem ca s-ar putea intimpla ceva, ca-i Dunarea mare, nu e periculos. Si chiar daca ar fi, alta metoda ca sa ajung la Smirdan aveti dumneavoastra? Daca n-aveti, eu cu ce sa trec?! Oi trai, oi trai, oi muri, oi muri! Ce vreti sa fac, asta-i situatia!", ne-a spus un barbat din Smirdan, care se grabea sa ajunga acasa, la sotia bolnava.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii