Continua alerta, din cauza Dunarii, la Braila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Continua alerta, din cauza Dunarii, la Braila

Protectie sporita, pentru portul Braila. Pompierii militari au fost mobilizati, ieri, pentru consolidarea malului de pamint din zona portuara, din care o parte care s-a surpat aseara, luata de Dunare. Pe o distanta de circa 30 metri, digul abia mai are latimea care sa permita circulatia masinilor, iar infiltratiile prin mal au inundat deja curtea unei firme din apropiere
Dunarea a inundat deja o buna parte din zona portuara, iar in locul in care malul este mai inalt, l-a surpat, pur si simplu, existind pericolul de a-l sparge. Pentru ca sacii cu pamint nu mai sint o solutie, autoritatile au adus mai multe tractoare incarcate cu pietre, iar militarii au lucrat toata ziua la intarirea malului de pamint. In zona, s-au aflat si reprezentantii Apararii civile, ai politiei comunitare si ai Administratiei portuare.
"Incercam sa mentinem la nivelul asta apa, punem pietre si astfel se protejeaza malul de a fi mincat de cresterea nivelului apei si valurile care se vor forma, daca va fi vint ", ni s-a explicat, la fata locului, de catre reprezentantul Administratiei portuare.
Pe de alta parte, de ieri, bacurile stau imobilizate la cheu, dat fiind ca malul dinspre Smirdan a devenit periculos pentru circulatia masinilor.
"Datorita valurilor si a ghetii de asta iarna, s-a spalat taluzul. Acum, iarasi sint probleme din cauza nivelului mare al fluviului. Si asa este supraetajat digul dinspre Smirdan, din cauza apei care a venit peste cota de inundatie, si e predispus infiltratiilor. Deja se infiltreaza pe sub mal si trecind masinile grele, se face vibratie, si din cauza vibratiilor, este predispus la rupere digul", ne-a declarat un marinar. Cei care au nevoie sa treaca de pe un mal pe altul nu sint insa la fel de intelegatori. Singura lor posibilitate de a traversa Dunarea o reprezinta barcile particularilor, care, in acest fel, mai cistiga si ei un ban.
"Nu avem absolut nici o posibilitate sa traversam fluviul, decit numai cu barca. Nu ma tem ca s-ar putea intimpla ceva, ca-i Dunarea mare, nu e periculos. Si chiar daca ar fi, alta metoda ca sa ajung la Smirdan aveti dumneavoastra? Daca n-aveti, eu cu ce sa trec?! Oi trai, oi trai, oi muri, oi muri! Ce vreti sa fac, asta-i situatia!", ne-a spus un barbat din Smirdan, care se grabea sa ajunga acasa, la sotia bolnava.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro