Mergi la conţinutul principal

Continuă controalele și amenzile pe linie Covid–19

* luni, forțele implicate au efectuat verificări în 46 de societăți comerciale și au controlat 191 de vehicule, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 10.250 de lei

 

Polițiștii continuă acțiunile de control pentru prevenirea răspândirii Covid-19. Au fost depistate mai multe persoane care nu au respectat măsura carantinei.

La data de 8 noiembrie, polițiștii brăileni împreună cu jandarmi și lucrători ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu au continuat activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru combaterea efectelor pandemiei, precum și respectarea măsurilor instituite ca urmare a prelungirii stării de alertă.

Astfel, au fost desfășurate 20 de acțiuni punctuale vizând societăți comerciale, precum marketuri și supermarketuri, stații de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, piețe și târguri, zonele aglomerate și mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI și care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

În cadrul acțiunilor desfășurate, forțele implicate au efectuat verificări în 46 de societăți comerciale și au controlat 191 de vehicule. “Urmare a abaterilor constatate la nivel județean, au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 10.250 de lei. Reamintim faptul că portul măștii de protecție este în continuare obligatoriu în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, respectiv piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun etc”, au transmis polițiștii din cadrul Inspectoratului de Polișie Județean Brăila.

 

Nerespectarea măsurii carantinării la domiciliu

Polițiștii brăileni împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră și pompieri desfășoară permanent acțiuni de verificare, pe raza județului Brăila, privind  modul de respectare a măsurii izolării sau carantinării la domiciliu, de către cetățeni.

Astfel, la data de 8 noiembrie, pe raza județului Brăila au fost depistate patru persoane, care nu respectau măsura carantinării ce fusese dispusă anterior.

Brăilenii astfel depistați au fost sancționați contravențional cu amendă, în valoare totală de 4.000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020.

Cetățenii sunt atenționați să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiie impuse în aceastăperioadă!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro