Mergi la conţinutul principal

Continuă acţiunile de control şi amenzile pe linie Covid-19

în prima zi a săptămânii, poliţiştii au desfăşurat noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, dar şi în trafic, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă • au fost aplicate 24 de amenzi în valoare totală de peste 6.000 de lei

 

Noi acţiuni de control în zona aglomerate. Luni, poliţiştii au aplicat amenzi totale de peste 6.000 lei persoanelor şi firmelor care nu respectau măsurile impuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, la data de 19 octombrie, poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni de verificare în zone aglomerate, dar şi în trafic, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Ca de fiecare dată, au fost verificate societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţele şi târgurile din municipiu şi judeţ. Activităţile au vizat şi verificarea respectării programului de lucru cu publicul de către unităţile economice precum terasele, barurile şi cluburile.

Poliţiştii au desfăşurat acţiuni de verificare şi în mijloacele de transport în comun, în cele cu regim de TAXI, dar şi în mijloacele companiilor ce asigură transportul angajaţilor. “Cu această ocazie, poliţiştii au verificat 17 societăţi comerciale, au legitimat 52 de persoane şi au controlat 130 de vehicule, 115 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun ce asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă şi taxiuri. Au fost testaţi cu aparatul etilotest 21 de şoferi. Totodată, au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de peste 6.000 de lei, dintre care 19 la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, iar 4 conform OUG195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

De asemenea, poliţiştii brăileni, împreună cu poliţiştii locali au acţionat şi în mijloacele de transport public de persoane, având ca principal obiectiv siguranţa cetăţenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID-19. Au fost depistaţi 13 pasageri şi 4 şoferi care nu au respectat măsurile de protecţie privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecţie în mijloacele de transport, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro