Constanţa, un aliat cheie în proiectul «Brăila Capitală Europeană a Culturii 2021» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Constanţa, un aliat cheie în proiectul «Brăila Capitală Europeană a Culturii 2021»

O delegaţie a Asociaţiei "Brăila - Capitală Europeană a Culturii 2021" a vizitat, miercuri, 14 mai, oraşul Constanţa, pentru o serie de discuţii preliminare stabilirii unui parteneriat între Brăila şi municipiul de la malul Mării Negre, în vederea depunerii de către oraşul nostru a candidaturii la titlu. Gazdele constănţene s-au arătat încântate de parteneriatul în acest proiect.
Delegaţia formată din voluntarii Constantin Teodorescu, Marian Ghionu, Ana Hărăpescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Lucian Sabados, managerul Teatrului "Maria Filotti" şi Mircea Ciucaşu, managerul Casei de Cultură a Municipiului, a fost însoţită de primarul Aurel Gabriel Simionescu.
Membrii delegaţiei s-au întâlnit, la sediul Prefecturii Constanţa, cu prefectul Ion Constantin şi viceprimarul Decebal Făgădău. La discuţii au participat şi reprezentanţii la vârf ai instituţiilor de cultură constănţene, respectiv Dana Dumitrescu, directorul Teatrului de Stat, Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă, Vasile Gherghilescu, directorul Teatrului pentru Copii "Căluţul de Mare", Corina Apostoleanu, directorul Bibliotecii Judeţene "Ioan Roman", Maria Magiru, directorul Muzeului de Artă Populară, Dan Cojocaru, de la Direcţia judeţeană a distribuţiei şi exploatării filmelor Constanţa, Ani Merlă director executiv al Direcţiei Programe şi Dezvoltare a Primăriei.
Gazdele s-au arătat încântate să participe la proiectul propus de brăileni, ambele oraşe reiterând dorinţa de colaborare în interesul regiunii de Sud-Est. Apartenenţa la proiectul dunărean este legitimată de dubla calitate a oraşului Constanţa ca port maritim, dar şi fluvial, prin accesul oferite de canalul Dunăre-Marea Neagră.
Prezenţa Constanţei în constelaţia oraşelor partenere asigură accesul la o infrastructură culturală şi turistică de excepţie cu recunoaştere internaţională, completând potenţialul deja existent al regiunii referenţiale a proiectului. Aeroportul Kogălniceanu, canalul Dunăre-Marea Neagră şi litoralul, excepţionalele situri arheologice Histria şi Adamclisi, patrimoniul arheologic şi celelalte numeroase obiective, dar şi instituţiile culturale de tradiţie ale Constanţei completează zestrea deja bogată a ofertei proiectului brăilenilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro