Mergi la conţinutul principal

Consiliul Judetean a vrut sa puna mina pe cladirea "Ceprohart"

Licitatia publica organizata de conducerea "Ceprohart" vizind vinzarea a doua etaje ale cladirii a fost bulversata de o adresa venita din partea Consiliului Judetean. Institutia a anuntat ca isi exercita dreptul de preemtiune "mostenit" de la Ministerul Culturii, dat fiind faptul ca intreaga cladire in care institutul isi desfasoara activitatea este incadrat ca monument istoric. Solicitarea a dat batai de cap membrilor comisiei de licitatie care s-au trezit un un potential ofertant interesat de activele in vinzare chiar in timpul derularii procedurilor. "Noi deja aveam doi ofertanti declarati admisi pentru cele doua etaje scoase la licitatie, iar adresa Consiliului Judetean a trebuit analizata si solutionata pe loc. In urma analizei situatiei create comisia a stabilit ca CJ Braila nu s-a inscris la licitatie ca potential ofertant, drept pentru care nu putea sa-si exercite dreptul de preemtiune ca ofertant. Astfel comisia a constatat ca CJ nu a respectat procedurile unei licitatii publice si a respins actiunea initiata de aceasta institutie. Mai departe, a declarat adjudecate cele doua active licitate de Comisariatul Regional al Garzii de Mediu Galati si SC "CET" SA Braila", ne-a declarat Dan Buteica, directorul general al SC "Ceprohart" SA.
Contactat de reporterii "Obiectiv", presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, s-a aratat nemultumit de raspunsul primit de la comisia de licitatie: "Noi, ca autoritate locala, ne-am exercitat un drept al nostru, pentru ca noi chiar credem in proiectele noastre. Voi analiza situatia creata si vom lua apoi o decizie daca vom contesta sau nu decizia comunicata de comisia de licitatie de la "Ceprohart"", ne-a declarat Stancu.

Garda de Mediu si SC "CET" au fost declarati adjudecatari ai celor doua etaje scoase la vinzare

Pina cind CJ va decide cu privire la contestatie, rezultatul licitatiei anuntat de catre organizator este acela ca noul proprietar al etajului IV este Comisariatul regional al Garzii de Mediu Galati, cel mai probabil spatiul urmind sa fie ocupat de structura locala a institutiei, iar al etajului VI este SC "CET" SA Braila, societatea care de mai multa vreme vina pe piata imobiliara un spatiu pentru a-si amenaja un sediu in oras. Potrivit datelor prezentate de catre "Ceprohart", pentru ambele active cei doi participanti la licitatie au oferit pretul solicitat si anume circa 990.000 lei pentru etajul IV si aproximativ 767.000 lei pentru etajul VI, cu mentiunea ca cele doua valori nu includ si TVA. Important de mentionat este ca anterior acestei tranzactii un alt etaj intermediar al cladirii a fost cumparat de catre Corpul Expertilor Contabili.
Cu privire la planurile de viitor ale institutului de cercetare brailean, Dan Buteica a explicat ca sumele incasate in urma vinzarii a trei etaje vor acoperi datoriile unitatii, "iar cele citeva miliarde de lei vechi care ramin vor constitui o baza pentru investitiile viitoare". De asemenea Buteica, a mai adaugat ca acum Asociatia Salariatilor societatii isi canalizeaza toate eforturile pentru a fi reluata procedura de privatizare a institutului de cercetare, cunoscut fiind faptul ca asociatia s-a aratat interesata de achizitionarea pachetului majoritar de actiuni la aceasta unitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu