Mergi la conţinutul principal

Consiliul Județean Brăila a alocat fonduri pentru colindători și în pandemie

* ca în fiecare an, membrii CJ Brăila au aprobat un proiect de hotărâre privind cheltuielile făcute cu ocazia sărbătorilor de iarnă * invocând faptul că suntem în pandemie, consilierul județean PNL Vasile Constantin Varga (foto) a propus micșorarea sumei, însă fără succes

 

Membrii Consiliului Județean Brăila au alocat și în acest an o sumă consistentă pentru cheltuielile făcute cu cadourile colindătorilor care trec pragul instituției cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Situația nu a fost pe placul consilierilor PNL, care, în frunte cu Vasile Constantin Varga, au criticat faptul că totuși ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, astfel că suma ar putea fi cel puțin micșorată.

Potrivit documentației proiectului de hotărâre referitor la aprobarea programului ”Promovarea tradițiilor specifice sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou” și a fondurilor necesare desfășurării acestuia, discutăm despre suma totală de 59.512,88 lei pentru perioada 16 decembrie - 22 decembrie 2020. Mai exact, 24.750 lei pentru cheltuielile destinate pachetelor cu cadouri pentru colindători (valoarea fiecărui pachet fiind de 55 lei/colindător). Respectiv, 34.762,88 lei pentru achiziționarea de către CJ Brăila de calendare, agende, felicitări și pungi de cadouri din carton. Ceva mai detaliat, în interiorul proiectului de hotărâre, se precizează că se intenționează achiziția a câte 450 de pachete cadouri cu dulciuri, tot atâtea agende ”Lux” A4, calendare de perete și de birou; 400 de felicitări ”Business Lux” și 500 de pungi din carton, inscripționate cu sigla CJ Brăila.

”Domnule președinte, cred că în contextul actual, mă refer la situația cu COVID-19, poate ar fi benefic pentru noi să tăiem o treime din această sumă alocată pentru agende, calendare și altele”, a declarat Varga în timpul ședinței.

Președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, nu a comentat în vreun fel intervenția consilierului, doar a supus la vot amendamentul acestuia. Propunerea lui Varga a picat, obținând doar 7 voturi ”pentru” dinspre tabăra PNL și 18 ”împotrivă”. Ulterior, proiectul în varianta inițială a fost aprobat cu 19 voturi ”pentru” și șase abțineri din partea consilierilor PNL prezenți, cu excepția lui Cristian Pricop, care a preferat să voteze ”pentru”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro