Consiliul Județean și-a stabilit reprezentantul în cadrul CJRAE: Mihai Abăseacă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Consiliul Județean și-a stabilit reprezentantul în cadrul CJRAE: Mihai Abăseacă

* decizia în privința PSD-istului Mihai Abăseacă s-a luat prin vot secret în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Județean Brăila * tot cu această ocazie, Mioara Magdalena Turosu (funcționar public al CJ) a fost desemnată membru în Comisia de Orientare Școlară din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Brăila * și liberalii brăileni au venit cu propuneri, însă probabil doar de dragul de a le face

 

Consilierii județeni și-au stabilit, recent, reprezentantul în Consiliul de Administrație al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Brăila. Este vorba despre PSD-istul Mihai Gabriel Abăseacă. Decizia s-a luat prin vot secret, în cadrul ședinței ordinare a CJ Brăila din 14 septembrie. Pe scurt, PSD-iștii l-au propus pe Abăseacă, iar acesta a și fost desemnat, în urma votului, ca reprezentant al CJ, cu 21 de voturi ”pentru” și 8 ”împotrivă”. De cealaltă parte, consilierii liberali l-au propus pe Dănuț Lungu, însă acesta a obținut doar 8 voturi ”pentru” și 21 ”împotrivă”, din totalul celor 29 voturi valabil exprimate.

Consiliul de administrație este organul de conducere al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională. În proiectul aprobat de consilieri se precizează că persoana desemnată îndeplinește funcția de membru în CA al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Brăila cu atribuțiile și competențele acestei structuri prevăzute de Ordinul 5.555 din 7 octombrie 2011, pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea centrelor județene/al municipiului București de resurse și asistență educațională. După cum reiese din documentația proiectului de hotărâre, CA al acestui Centru este constituit dintr-un număr impar de membri, cuprins între 9 și 13, din care fac parte directorul CJRAE, un reprezentant al CJ Brăila, coordonatorul Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică, coordonatorul centrului logopedic interșcolar, un reprezentant al mediatorilor școlari, un reprezentant al ISJ, desemnat prin decizie a inspectoratului, cadre didactice. Totodată, se precizează că potrivit unui ordin al Ministrului Educației Naționale din 2014, la începutul fiecărui an școlar, dar nu mai târziu de data începerii cursurilor, CA în exercițiu hotărăște declanșarea procedurii de constituire a noului consiliu, lucru care s-a și întâmplat.

Totuși, trebuie menționat că Mihai Gabriel Abăseacă este inginer, având ocupația de expert. Dănuț Lungu este economist și administrator al unei firme private. Cu alte cuvinte, niciunul nu pare a avea competențe în domeniul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională. Dar dacă aici este vorba despre CA și putem admite că aleșii ar putea fi propuși pe criterii politice pentru a se ocupa de partea administrativă, situația devine ceva mai penibilă atunci când consilierii decid să încerce marea cu degetul și acolo unde nu sunt de specialitate.

 

«Bătaie surdă» între un funcționar public și un consilier pentru un loc în Comisia CJRAE

Precizăm că tot cu această ocazie, consilierii județeni au aprobat și desemnarea unui reprezentant al CJ Brăila în Comisia de Orientare Școlară și Profesională din cadrul CJRAE. Și aici, desemnarea s-a făcut tot prin vot secret. Astfel, PSD-iștii au propus-o pe Mioara Magdalena Turosu (funcționar public în cadrul aparatului de specialitate al CJ Brăila), care a și fost desemnată pe funcție cu 17 voturi ”pentru” și 12 ”împotrivă”. Trebuie totuși precizat că și liberalii au avut o propunere, dar cel mai probabil din exces de zel, deoarece postul era unul care se preta unui specialist în domeniu. Dănuț Lungu l-a propus pe Alexandru Bucălău (notar public de profesie). Acesta a obținut doar 8 voturi ”pentru” și 21 ”împotrivă”. De asemenea PMP-iștii au propus-o pe Geanina Virginia Toma-Broască, dar aceasta este profesor și opțiunea ar putea fi considerată ceva mai acceptabilă. Oricum, Broască a luat doar 4 voturi ”pentru” și 25 ”împotrivă”.

Revenind la Comisia de Orientare Școlară și Profesională Brăila, în proiect se specifică faptul că la nivelul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, prin intermediul acesteia, se realizează evaluarea, asistența psihoeducațională, orietarea/reorientarea școlară și profesională a copiilor cu cerințe educaționale speciale, prin identificarea nevoilor specifice ale acestora și asigurarea condițiilor optime de integrare școlară, profesională și socială. Inspectoratul Școlar Județean Brăila a solicitat la începutul lunii septembrie desemnarea de către CJ a unui reprezentant în cadrul acestei comisii, cu recomandarea ca ”persoana aleasă să dețină cunoștințe în domeniul psihopedagogiei sau altă ramură cu relevanță în implementarea activităților educaționale și de învățare”. Cu alte cuvinte, greu de crezut că un notar public s-ar preta unei asemenea poziții.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro