Mergi la conţinutul principal

Consiliul Judeţean scoate la vânzare suveniruri din Brăila pentru turişti

Un magazin cu suveniruri pentru turişti, amenajat de Consiliul Judeţean într-un spaţiu situat la parterul fostului magazin Romarta Nouă, a prins deja formă, fiind aproape pregătit pentru marea deschidere, de pe 20 aprilie. Vor putea fi cumpărate de aici ilustrate cu imagini din Brăila veche sau contemporană, ceasuri de perete inscripţionate cu fotografii vechi, magneţi de frigider, tăviţe de lemn pe care au fost imprimate, de asemenea, fotografii cu clădiri din centrul istoric, dar şi multe alte suveniruri legate, într-un fel sau altul, de Brăila. Produsele sunt de calitate, realizate în ateliere specializate din ţară.
"O dorinţă mai veche a brăilenilor este acum ca şi împlinită. Peste câteva zile, pe 20 aprilie, vom deschide acest magazin, care va fi un centru de ofertă turistică pentru toţi cei care vor să facă turism în judeţul Brăila, dar şi magazin de suveniruri. Peste tot în ţară există astfel de obiective, mai puţin la Brăila. Prin deschiderea acestui magazin, Brăila va oferi peste 100 de tipuri de exponate, cu istoria veche a oraşului, cu semne ale memoriei şi locului, unele de o frumuseţe excepţională. Categoric, sunt convins că foarte mulţi brăileni vor fi încântaţi de ceea ce vor vedea. Cadouri, semne de carte, fel de fel de exponate sunt oferite tuturor celor care doresc să ia o amintire de la Brăila", ne-a declarat Viorel Mortu, care, în calitate de vicepreşedinte şi preşedinte interimar al Consiliului Judeţean, a fost unul dintre iniţiatorii acestui proiect.
Potrivit lui Viorel Mortu, suvenirurile vor putea fi cumpărate la preţuri rezonabile, cu adaos comercial mic. Banii obţinuţi din vânzarea respectivelor exponate vor ajunge în bugetul judeţului, urmând a fi folosiţi pentru dezvoltarea turismului local. Conducerea Consiliului Judeţean se declară deschisă pentru colaborarea cu artişti de pe plan local, astfel încât gama de suveniruri scoasă la vânzare să poată fi diversificată. "Acestea sunt ideile noastre. Cam din vara anului trecut până acum am reuşit să realizăm acest lucru. Dacă cineva are însă idei mai frumoase şi originale, este rugat să vină, să spună şi noi vom da curs acestor iniţiative", a mai declarat vicepreşedintele Viorel Mortu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro