Secţia de Etnografie şi Artă Populară a Muzeului Brăilei va redeveni restaurant, clădirea urmând să fie concesionată, după cum au hotărât consilierii judeţeni la şedinţa desfăşurată la finele lunii septembrie. Este vorba despre imobilul din Grădina Mare, unde a funcţionat în trecut un restaurant, cunoscut brăilenilor sub numele de "Privighetoarea". Primul proiect aprobat în acest sens a fost cel care vizează trecerea imobilului din str. Grădinii Publice nr. 20 A din domeniul public al judeţului şi administrarea Consiliului Judeţean Brăila, în domeniul privat al judeţului. Apoi consilierii judeţeni au aprobat, tot în unanimitate, concesionarea prin licitaţie publică a imobilului. "Vă rog, prin mijloacele dvs, dacă sunt oameni interesaţi, să vină cât mai mulţi la această concesiune, acesta este interesul nostru. Este un restaurant reprezentativ pentru Brăila şi eu vreau să cred că el va redeveni ceea ce a fost odată. Condiţiile sunt excelente, acolo trebuie doar mobilierul şi amenajată grădina din spate. De aceea, dacă în rândul cunoscuţilor dvs sunt oameni care nu citesc probabil presa sau nu se uită pe SEAP, este bine să-i sensibilizaţi să vină cât mai mulţi la licitaţie, pentru că aşa mi se pare corect din punctul nostru de vedere", a spus Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ Brăila.
Tot în cadrul sedinţei CJ a fost stabilită şi componenţa comisiei de evaluare a ofertelor pentru concesionarea prin licitaţie publică a imobilului, al cărei preşedinte a fost ales Florin Mija, iar membri Alina Rusu, Costel Drăgan, Jenica Dumitraşcu, Maria Economu, Mioara Duţu şi Ionel Avram.
Destinaţia iniţială a construcţiei datând din secolul al XIX-lea a fost de "Bufet", ulterior de "Terasă-Restaurant", cum a foncţionat până în 1984. Cu ocazia înfiinţării în acelaşi an a secţiei de Etnografie şi Artă Populară a Muzeului Brăilei, clădirii i-au fost adăugate prelungiri, creând un plus de spaţiu expoziţional şi de depozitare a materialului muzeografic. Urmare a cutremurului din 1990, construcţia a suferit deteriorări majore la structura de rezistenţă, ceea ce a dus la închiderea ei. În anul 2007, clădirea a fost inclusă într-un amplu proiect de reabilitare a centrului istoric al muncipiului şi a fost renovată.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.