Mergi la conţinutul principal

Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor a decis pe fond că «Risk» are dreptate

Deşi i-a respins ca nefondată la finele lunii septembrie societăţii "Risk Com" cererea de suspendare a procedurii de atribuire la licitaţia "Corn", Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor i-a dat în final dreptate firmei locale: la judecarea pe fond a cauzei a admis criticile "Risk" cu privire la preţul oferit de contraofertant, a dispus anularea procedurii de atribuire şi reevaluarea ofertelor. Decizia CNSC a fost publicată zilele trecute şi vine să răstoarne măsura dispusă iniţial, aceea de a respinge ca nefondată cererea de suspendare a procedurii de atribuire formulată în contestaţia depusă de SC "Risk Com" în contradictoriu cu Consiliul Judeţean Brăila pentru componenta produse panificaţie a Programului Guvernamental "Lapte Corn". Acum decizia CNSC arată astfel: "Admite în parte contestaţia formulată de SC Risk Com SRL, în contradictoriu cu autoritatea contractantă Consiliul Judeţean Brăila, în ceea ce priveşte criticile aferente justificării preţului aparent neobişnuit de scăzut, anulează raportul procedurii de atribuire şi adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire şi obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertelor conform prevederilor legale, documentaţiei de atribuire şi celor reţinute în prezenta, în termen de 10 zile de la comunicare. Respinge ca nefondate toate celelalte critici formulate de SC Risk Com SRL. Dispune continuarea procedurii de atribuire în cauză cu respectarea celor anterior dispuse. (...) Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare".
Surse din cadrul Consiliului Judeţean au precizat că instituţia a primit comunicarea deciziei CNSC şi că există un raport în acest sens privind necesitatea anulării procedurii de atribuire şi de reevaluare a ofertelor în condiţiile trasate de consiliu.
Reamintim că CJ Brăila stabilise deja câştigătorul licitaţiei pentru componenta corn, asocierea dintre "Management Objectives" şi "Vel Pitar", practic o premieră în experienţa de până acum a licitaţiilor pentru Programul "Lapte Corn" câştigate încă de la lansare de aceeaşi firmă, "Risk Com". Evident cei de la "Vel Pitar" au deschisă calea instanţei, însă rămâne de văzut dacă o vor şi urma.
De precizat că la această licitaţie s-au înscris 3 ofertanţi, după cum urmează: "Management Objectives" Bucureşti având asociată firma "Vel Pitar" Râmnicu Vâlcea şi subcontractant SC "Velrom" Târgovişte; firma brăileană "Risk Com" SRL şi, în fine, ultimul ofertant, asocierea "Voipan Sil" Câmpina - "Eden Garden" Plopeni.
Contractul pentru licitaţia Corn are o valoare de 1,79 milioane de lei fără TVA. În ce priveşte contractul pentru componenta "Lapte" acesta a fost câştigat de aceeaşi SC "Risk Com", societate aparţinând familiei Rădulescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro