Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierul PSD Doru Damian: Guvernantii isi bat joc de mamici

Consilierul municipal PSD Doru Damian califica drept o adevarata catastrofa problema platii indemnizatiilor pentru mamici, in conditiile in care acestea trebuie sa umble zile in sir, pentru a aduna si a depune toate actele necesare, la Directia Muncii. Damian este de parere ca schimbarea legislatiei, in acest domeniu, de la 1 ianuarie nu a fost deloc una in favoarea mamelor, asa cum au prezentat-o guvernantii, ci in detrimentul lor, dovada cozile de la primarii si de la directiile muncii din intreaga tara, care nu mai contenesc, de citeva saptamini: "Vedem si noi ce se intimpla la Braila, sint foarte multe persoane puse pe drumuri, mamici cu copii in brate, datorita incapacitatii guvernantilor, si in special a conducerii Ministerului Muncii de a prelua si gestiona aceasta problema. Ce-au facut? Oamenii trebuie ca in citeva zile sa vina cu tot felul de certificate si adeverinte, de la angajatori, de la institutiile statului, sa le duca la Directia Muncii, ca pina pe 20 ianuarie sa li se deschida dreptul la aceasta masura de protectie sociala pentru mamici. Ce a insemnat acest lucru? A insemnat cozi interminabile, disperare, nervi, copii obositi, oameni chinuiti, functionari depasiti de probleme, pentru ca sa aplici acest act normativ numai intr-o saptamina este absolut aberant. Numai in mintea lor se putea rezolva aceasta problema intr-o saptamina. Asta, cind foarte simplu ar fi fost sa se transfere toate dosarele de la casele judetene de pensii, care gestionau aceasta problema pina la 1 ianuarie, si in baza acelor documente, sa se deschida dreptul la aceasta prestatie sociala, catre mamicile indreptatite sa o primeasca".
Damian considera ca transferarea catre angajator a obligatiei de a depune dosarele pentru mamici este o greseala, una din multele legate de schimbarea de legislatie in acest domeniu. In acest context, consilierul PSD crede ca ar fi binevenita demisia ministrului de resort: "Au declansat o adevarata nebunie atit la primarii, cit si la directiile de munca, au venit cu niste obligatii absolut senzationale pentru angajatori, sa depuna ei documentele, un act normativ fara cap si fara coada, care abia acum a declansat o problema sociala intr-adevar importanta. Din informatiile pe care le detin, la Directia Muncii Braila sint doar circa 1000 de dosare depuse, si sint circa 2000 de persoane care ar fi indreptatite sa o primeasca. Mai mult decit atit, prestatia s-a redus de la 8,4 milioane lei, la 8 milioane lei, a trecut aproape neobservata aceasta reducere, si acum sintem pusi in situatia doar sa luam la cunostinta. Faptul ca Ministerul Muncii nu a fost capabil sa gestioneze aceasta problema ar trebui sa atraga dupa sine o demisie de onoare a ministrului Muncii".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii