Mergi la conţinutul principal

Consilierul PNL Dănuț Lungu și campania electorală din Însurăței: „PSD promite apă caldă și căldură, o minciună împachetată în fumul sobelor care zac de ani de zile în apartamentele oamenilor”

• într-un comunicat de presă, Lungu explică de ce viceprimarul PSD din Însurăței Florentina Carșote „minte cum respiră

Viceprimarul orașului Însurăței, Florentina Carșote, ajuns primar de serviciu, după ce Ionel Gheorghe a fost găsit incompatibil de ANI, iese din anonimatul carierei sale politice cu o minciună marca PSD, demonstrând încă o dată că social-democrații din județul Brăila mint așa cum respiră.

Carșote a declarat, luna trecută, că Primăria Însurăței ar fi depus un proiect de accesare de fonduri europene prin PNRR, pentru a dota 9 din cele 10 bocuri din oraș cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură, chipurile pentru a-i scăpa pe oameni de sobele din apartamente. O declarație populistă, care sfidează legea, bunul simț și răbdarea oamenilor. 

„Este pentru prima dată când putem accesa fonduri fără ca proprietarii blocurilor să fie constituiți în asociație de locatari”, spune viceprimarul PSD, fără să știe măcar diferența dintre asociație de locatari și asociație de proprietari, ca să nu mai spun de alte prevederi legale, cum ar fi cele din OUG 18/2019, privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe.

Pentru a face lumină în acest caz, în care PSD amăgește iar oamenii cu promisiuni nerealiste, președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a solicitat Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene un răspuns punctual privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru accesarea fondurilor europene pentru reabilitarea termică a clădirilor multifamiliale (blocuri de locuințe).

În răspunsul transmis și semnat de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel-Ioan Boloș, se arată că, potrivit art 13, alin. 4 din OUG 18/2019, pentru a putea accede la acest program de finanțare este necesară încheierea unui contract de mandat între autoritatea publică locală și asociația de proprietari. Ori blocurile din Însurăței nu sunt constituite în asociații de proprietari și, în aceste condiții, nu pot beneficia de ajutoare pentru reabilitare termică.

„Pentru a putea accede la acest program de finanțare este nevoie de hotărârile asociației de proprietari care să mandateze autoritatea publică locală, în vederea realizării activităților/lucrărilor de intervenție. Cota de contribuție a fiecărui proprietar la fondul de reparații se stabilește cu respectarea art. 51 din Legea nr. 196/2018”, se arată în răspunsul transmis de ministrul Marcel-Ioan Boloș.

În preajma noii campanii electorale pentru funcția de primar al orașului Însurăței, PSD promite apă caldă și căldură, o minciună împachetată în fumul sobelor care zac de ani de zile în apartamentele oamenilor.

Cu o astfel de declarație publică în disprețul legii, viceprimarul PSD demonstrează că nu are ce căuta pe această funcție administrativă, pe care a ajuns chiar și din întâmplare. Doamna Carșote, vă rog să ieșiți public și să le spuneți oamenilor unde ați depus dosarul pentru reabilitarea termică a blocurilor din Însurăței și ce număr de înregistrare are.

Oamenii din Însurăței se află astăzi în imposibilitatea de a accesa fonduri europene din vina primarului incompatibil Ionel Gheorghe, care nu a vegheat la respectarea Legii nr. 196/2018, privind înființarea asociațiilor de proprietari. Primarii aveau în sarcină să sprijine și să îndrume proprietarii de locuințe să se organizeze legal, ceea ce nu s-a întâmplat la Însurăței, iar astăzi oamenii sunt lipsiți de unele drepturi, printre care și cel de a beneficia de reabilitare termică.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro