Mergi la conţinutul principal

Consilierul Păun propune ca locurile de parcare de lângă Tribunalul Brăila să fie cu taxă

• asta i-a sugerat primarului Marian Dragomir în cadrul ultimei şedinţe ordinare a CLM Brăila • consilierul municipal ALDE Dan Păun a afirmat că foarte mulţi brăileni îşi lasă cu orele maşinile pe spaţiul de lângă Palatul Justiţiei şi blochează zonă, însă altfel ar sta lucrurile dacă s-ar impune o taxă pe oră • edilul-şef s-a arătat de acord, în principiu

 

Consilierul municipal ALDE Brăila Dan Păun s-a arătat nemulţumit de modul în care municipalitatea gestionează locurile de parcare din zona Palatului Justiţiei. În cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila, Păun a profitat de ocazie şi i-a sugerat primarului Marian Dragomir că ar fi mai bine să impună o taxă pe oră pentru parcarea maşinilor lângă Tribunal.

“Din câte ştiu, Calea Călăraşilor a fost reabilitată în anul 2013, pe un proiect european. Deci 5 ani de zile nu se putea interveni. Însă s-a împlinit termenul de 5 ani şi întrebarea mea este de ce nu includem pentru taxare şi locurile care sunt acolo. Pentru că sunt persoane care le folosesc ca locuri de parcare personale. Îşi parchează acolo maşina cu săptămânile şi acestea nu pot fi folosite. Eu mă refer la locurile de parcare construite, care există. Ca extindere putem lua în considerare trotuarul de la Liceul «Murgoci» până la Tribunal, care este foarte lat şi unde se pot face câteva locuri de parcare în spic. Locuri în faţa Judecătoriei există deja, dar se parchează pe spaţiul verde. Dacă am taxa cu ora sunt convins că nu şi-ar mai lăsa maşina cu zilele”, a declarat Păun.

Primarul Marian Dragomir a afirmat că nu se poate pronunţa deocamdată, însă a punctat că va analiza propunerea. Cât despre amenajarea de parcări în spic pe Calea Călăraşilor în zona dintre Palatul Justiţiei şi Colegiul “Gheorghe Munteanu Murgoci”, Dragomir a precizat că o atare intervenţie ar fi destul de dificilă şi ar necesita aviz de la Direcţia de Cultură, intrând în perimetrul zonei istorice. Acesta a adăugat că în faţa Palatului de Justiţie nu se pot realiza locuri de parcare.

“Am înţeles, dar poate reuşim să rezolvăm pentru că 20 de locuri în economia locală contează. Zona Judecătoriei este foarte aglomerată şi se parchează pe spaţiul verde în permanenţă”, a ţinut să mai adauge consilierul ALDE.

În cele din urmă, primarul Marian Dragomir a precizat că în principiu ar fi de acord cu ideea lui Păun.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro