Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierul municipal Luciana Boboc - acuzata de trafic de influenta, fals in declaratii si incalcarea regulamentului CLM

Democratii braileni doresc cu inversunare demisia din functia de consilier municipal a fostei colege de partid, Luciana Boboc. Acestia sustin ca Boboc, prin trafic de influenta, a ajuns sa lucreze pentru mai multe dintre institutiile Primariei, lucru incompatibil cu calitatea de consilier municipal. Mai mult, democratii o acuza pentru faptul ca a votat in doua rinduri pentru un proiect care privea o firma ale carei interese le reprezenta, desi ar fi trebuit sa se abtina la acele proiecte si sa anunte CLM despre acest lucru. Totodata, acestia sustin ca declaratia prin care Boboc se prezinta drept independenta este un fals, demisia ei din PD nefiind niciodata admisa.
In acest sens, consilierul municipal Mihaela Picu a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca PD a inaintat catre Baroul Braila un act in care sint specificate aceste trei aspecte: "Solicitam sa se faca o verificare si sa se comunice toate contractele de consultanta si reprezentare juridica incheiate cu incalcarea dispozitiilor juridice, incepind cu 1 iulie 2005. Sa ni se spuna care sint acele contracte si sa ni se spuna unde si cum s-a votat, si care au fost proiectele in care s-a implicat. Asteptam si reactia ei deoarece pina acum nu a avut cea mai mica reactie".

"A fost angajata la DAGL, la presiunile viceprimarului Lucian Tilea facute asupra directorului"

La rindul sau, liderul PD Braila, Horia Vasioiu, a tinut sa precizeze ca a solicitat si secretarului Primariei, Iorga Stoian, un raspuns privind proiectul de hotarire initiat de Mihaela Picu, privind constatarea incetarii de drept a mandatului de consilier local al Lucianei Boboc, proiect care a fost scos de pe ordinea de zi, desi, conform regulamentului, ar fi trebuit sa fie de acord si initiatorul cu acest lucru: "Nu ne oprim aici... Daca e vorba sa asteptam o reactie, singura pe care o asteptam e sa demisioneze din CLM".
In ceea ce o priveste, viceprimarul Daniela Vasiou a precizat ca, in momentul in care a aflat despre contractele pe care Boboc le-a detinut sau le detine inca cu diferite institutii ale Primariei, l-a informat pe edilul sef, insa acesta nu a parut deranjat de acest lucru: "Cind i-am zis primarului despre ce face ea, a replicat ca trebuie sa manince si ea o piine si e normal sa fie angajata pe ici pe colo. A fost angajata la DAGL, la presiunile viceprimarului Lucian Tilea facute asupra directorului Adrian Dediu. Dupa o luna a renuntat la contract. Discutind si cu alti directori am aflat ca e angajata si la teatru, un alt domeniu coordonat de Tilea. Ea a intrat in astfel de relatii cu unitatile Primariei prin trafic de influenta. Nu e permis de lege ca un consilier sa faca asta. Ori una, ori alta. Mai sint si alte situatii si asteptam ca cei vizati sa opteze de buna voie pentru una din calitati".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii