Mergi la conţinutul principal

Consilierul municipal Florica Lungu merge în Bulgaria

• este vorba despre un proiect de hotărâre aprobat de membrii CLM Brăila, privind participarea unor reprezentanţi ai Municipiului Brăila la Ziua Recunoştinţei cetăţenilor oraşului Plevna, Bulgaria • delegaţia va avea loc în perioada 8 - 12 decembrie • costurile pentru această plimbare se ridică la 1.981 lei şi sunt suportate de la bugetul local

 

Consilierii municipali au aprobat recent un proiect privind participarea unor reprezentanţi ai Municipiului Brăila la Ziua Recunoştinţei cetăţenilor oraşului Plevna din Bulgaria. Delegaţia va avea loc în perioada 8 - 12 decembrie. Cu această ocazie a fost propusă şi desemnată prin vot secret ca reprezentant al CLM Brăila, PND-ista Florica Lungu. Propunerea a venit în urma discuţiilor cu liderii de grup ai partidelor politice. Lungu a primit 26 de voturi “pentru” din partea consilierilor municipali prezenţi la şedinţa ordinară din luna noiembrie.

Potrivit proiectului de hotărâre, cheltuielile aferente deplasării sunt în cuantum de 1.981,56 lei şi vor fi asigurate din bugetul Municipiului Brăila pe anul în curs, din capitolul Programul Manifestărilor Culturale, Artistice, Educaţionale şi Sportive.

“În baza «Înţelegerii de înfrăţire» încheiată în anul 1996 între Municipiul Brăila şi Municipiul Plevna - Bulgaria, partenerii străini, prin e-mail (...) au transmis invitaţia de participare a Municipiului Brăila la Ziua recunoştinţei cetăţenilor Plevnei, ce se vor desfăşura în perioada 8 - 12 decembrie 2019”, se precizează în raportul proiectului.

Tot de acolo aflăm că suma respectivă a fost împărţită astfel: costul transportului auto Brăila - Bulgaria şi retur, estimat la 643 lei, la care se adaugă asigurări medicale pentru 4 persoane - 120 lei, precum şi diurna pentru cele 4 persoane (secretarul Municipiului Brăila, reprezentantul Primăriei Brăila, consilierul municipal şi un şofer) pentru patru zile - încă 1.218 lei.

“Deplasarea se va realiza cu autoturismul instituţiei Municipiului Brăila, conducătorul auto fiind angajatul acesteia”, mai punctează raportul.

Ulterior votului secret, proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro