Mergi la conţinutul principal

Consilierul județean PNL Marian Căpățînă s-a retras de la Spitalul Județean

* în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Județean acesta a anunțat că a înaintat o solicitare de retragere din poziția de membru supleant în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Brăila * consilierul județean PNL Marian Căpățînă a precizat că decizia vine ca urmare a faptului că fiica sa a devenit medic rezident, salariat al spitalului * pentru a nu se afla în incompatibilitate sau conflict de interese, Căpățînă a anunțat că nu va mai participa la proiecte legate de SJU Brăila

 

Consilierul județean PNL Marian Căpățînă a luat decizia de a se retrage din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Brăila. Asta, deoarece exista riscul să se afle într-o stare de incompatibilitate sau conflict de interese. Pe scurt, în ședința ordinară a CJ Brăila din luna decembrie, la un proiect privind aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Spitalului Județean de Urgență Brăila, acesta a intervenit pentru a anunța că nu mai poate vota proiecte legate de spital, deoarece fiica sa a devenit recent salariat al spitalului, ca medic rezident. Căpățînă a precizat că deja a înaintat o solicitare de retragere din poziția de membru supleant în Consiliul de Administrație al SJU Brăila, din același motiv.

”Domnule președinte, în urmă cu două zile (n.r. – 21 decembrie) am înaintat o solicitare de a mă retrage din poziția de membru supleant în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Brăila. Deoarece fiica mea a devenit salariat al SJU – medic rezident. Și sunt momentan în situație de incompatibilitate. De aceea am înaintat această solicitare. De asemenea, de acum încolo, la proiectele legate de Spitalul Județean, nu am să mai particip la vot”, a anunțat Căpățînă în plenul ședinței.

Acesta nu a participat la votul proiectului privind organigrama spitalului, la fel cum a procedat și colegul său liberal, medicul Cristian Pricop, angajat în cadrul SJU. Chiar și așa, acest punct a primit undă verde de la restul consilierilor.

Totuși în aceeași ședință, la un alt proiect care viza cheltuielile legate de reabilitarea și anveloparea pavilionului A al Spitalului, Căpățînă a solicitat lămuriri de la secretarul județului, Dumitrel Priceputu, pentru a afla dacă poate participa la vot sau nu, având în vedere că era vorba despre o investiție privind clădirea spitalului la modul general și nu de foloase personale. A fost asigurat că poate participa la vot la acest punct, chiar și de președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, astfel că a votat ”pentru”.

Potrivit site-ului Spitalului Județean, din CA fac parte: consilierul județean PMP Viorel Botea (președinte), Nicoleta Denisa Andreescu, Crina Giorgiana Paraschiv, consilierul județean Daniela Bordea, secretarul județului, Dumitrel Priceputu – ca membri titulari. De asemenea, ca membri supleanți, exceptându-i pe Căpățînă care s-a retras și pe Dumitru Văduva, care a decedat recent: Steluța Nicoleta Dan, Livia Popity - membru supleant și Silviu Nisipeanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro