Mergi la conţinutul principal

Consilierul județean PNL Marian Căpățînă, membru titular în CA la Muzeu

* decizia a fost luată recent prin vot secret în cadrul plenului Consiliului Județean Brăila * propunerea în ceea ce îl privește pe Marian Căpățînă a venit dinspre consilierii PNL, iar social-democrații au acceptat-o fără prea mari probleme * Căpățînă a precizat că va încerca să își concentreze atenția pe deschiderea instituției muzeale cât mai mult către public

 

După ce a demisionat din Consiliul de Administrație de la Spital pentru a evita un posibil conflict de interese, consilierul județean PNL Marian Căpățînă a fost numit, recent, membru titular în CA-ul Muzeului Brăilei ”Carol I”. Consilierii au dezbătut și aprobat numirea acestuia în ședința ordinară de la finele lunii ianuarie, fiind nevoiți să ocupe locul rămas vacant după decesul din octombrie 2021 al social-democratului Dumitru Văduva, ca urmare a unui accident rutier în Bulgaria.

Consilierul județean Alexandru Bucălău a fost cel care l-a propus pe Marian Căpățînă, din partea grupului PNL, ca membru titular în Consiliul de Administrație de la Muzeu, în timp ce PSD-iștii nu au venit cu nicio altă propunere. În urma votului secret, Căpățînă a fost desemnat membru în CA cu 28 voturi ”pentru” și două voturi ”împotrivă”.

”Domnul Marian Căpățînă va fi membru în Consiliul de Administrație. Domnule consilier, succes! Cunoașteți problemele de acolo. Avem și foarte mult de lucru la Muzeu, pentru că în proiecția de buget avem câteva investiții foarte frumoase. Să îl facem cât mai vizibil!”, a declarat Francisk Chiriac, președintele CJ Brăila, imediat după vot.

La rândul său, Marian Căpățînă a ținut să le mulțumească tuturor colegilor pentru încrederea acordată și a promis că va încerca să își concentreze activitatea pentru ca activitățile muzeale să devină cât mai atractive pentru brăileni.

”O să îmi direcționez activitatea în interiorul muzeului pentru deschiderea cât mai largă a acestei instituții față de public și cetățenii Brăilei”, a declarat Căpățînă.

Consiliul de Administrație al muzeului este format din șapte membri: managerul Muzeului Brăilei ”Carol I”, patru membri titulari din partea Consiliului Județean Brăila și doi membri titulari desemnați prin decizia managerului. Astfel, pe lângă liberal, din partea CJ Brăila, din CA la Muzeu mai fac parte consilierii PSD Marian Ghiorghiu, Daniela Bordea, Marius Cătălin Negru, ca membri titulari. De asemenea, ca membri supleanți: Marius Valentin Dobrotă și Carmen Elena Bănică.

Reamintim că Marian Căpățînă a fost membru supleant în Consiliul de Administrație de la Spitalul Județean de Urgență Brăila. La începutul lunii ianuarie, acesta a anunțat că renunță la poziție ca urmare a faptului că fiica sa a devenit medic rezident, salariat al unității spitalicești.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro