Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierul economic al Casei Albe isi va prezenta demisia

Consilierul Casei Albe pe probleme economice, Allan Hubbard, urmeaza sa se retraga din aceasta functie la sfirsitul anului, a relatat, miercuri, cotidianul Wall Street Journal, citat de Reuters.
Demisia sa, ultima dintr-o serie depuse la Casa Alba pe masura ce mandatul presedintelui George W. Bush se apropie de sfirsit, ar putea fi anuntata in cursul zilei de miercuri, potrivit publicatiei citate.
Ulterior, un oficial american a confirmat, sub acoperirea anonimatului, demisia lui Hubbard, afirmind ca aceasta va fi anuntata miercuri seara, cind va fi desemnat si un succesor al acestuia.
Hubbard, in virsta de 60 de ani, s-a alaturat echipei de la Casa Alba in calitate de director al Consiliului Economic National dupa ce Bush si-a reinnoit mandatul in 2004.
Demisia sa survine pe fondul crizei inregistrate in sectorul imobiliar marcata de confiscarea unui numar tot mai mare de imobile in urma incapacitatii de plata a persoanelor care au incasat credite si de temeri privind o posibila recesiune economica.
Hubbard a declarat, marti, ca riscurile de inregistrare a unei recesiuni economice risca sa se accentueze, subliniind insa ca "adevarata America" nu se confrunta deocamdata cu probleme.
"Bineinteles ca sansele inregistrarii unei recesiuni economice sint mai mari acum decit in urma cu un an, dar credem ca sint mai mici decit raportul 50/50", a declarat Hubbard pentru CNBC.
"Ne confruntam bineinteles cu probleme in sectorul imobiliar si in sectorul financiar, dar (...) adevarata America se descurca foarte bine", a precizat el.
Printre ceilalti oficiali de rang inalt care au parasit Casa Alba se numara consilierul politic Karl Rove, directorul de comunicare Dan Bartlett si cel responsabil de buget, Rob Portman.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii