Mergi la conţinutul principal
Bătălia pe proiecte. Promisiune onorată

Consilierul Daniela Rădulescu își donează indemnizația lunară unei tinere de valoare

* 1.000 lei vor fi donați lunar, timp de patru ani, unei adolescente de 16 ani capabilă de performanță

 

Consilierul municipal PMP Daniela Rădulescu își donează toată indemnizația lunară pentru susținerea unei adolescente capabile de performanță din Brăila, dar care are o situație materială dificilă. Este vorba despre L.S., în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Național “Nicolae Bălcescu”, căreia îi va oferi lunar suma de 1.000 lei.

Pasionată de citit, adolescenta își dedică timpul liber lecturii. În copilărie scria poezii, iar în gimnaziu a participat la olimpiade de limba română. În ultima perioadă o atrag cărțile de psihologie, în prezent citind cartea “101 povești vindecătoare pentru adulți”, o carte de terapie cognitiv-comportamentală. Cu toate acestea, eleva adoră literatura română veche, cartea ei preferată fiind “Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”. L. ne-a spus că este atrasă și de istorie, științe sociale și politice, iar într-o zi ar vrea să ajungă un lider implicat.

“Eu nu aș putea să stau la o masă și să spun «Tu faci aia! Tu faci aia!». Eu vreau să fiu în mijlocul acțiunii, să mă implic”, ne-a declarat aceasta.

Din acest motiv, adolescenta s-a gândit deja ca la facultate să studieze științe politice sau administrarea afacerilor. De altfel, cu sprijinul lunar de 1.000 lei pe care îl va primi de la Daniela Rădulescu, tânăra vrea să folosească banii pentru a investi în educația sa. “Am vorbit cu mama și am decis ca banii să fie strânși într-un cont, pentru facultate. Pentru viitor.”.

Trebuie precizat că donarea indemnizației lunare pentru sprijinirea unor tineri brăileni de valoare este una dintre promisiunile cu care Daniela Rădulescu s-a înscris în campania “Bătălia pe proiecte” de la alegerile locale din 2020. Și s-a

ținut de cuvânt! Atunci, aceasta afirma că își va oferi idemnizația lunară către 4 tineri talentați ai Brăilei, din clasa a IX-a, (câte 250 lei lunar) care nu au o situație materială îndeajuns de stabilă încât să-și pună în valoare cu adevărat capacitățile intelectuale. Pandemia a pus bețe-n roate proiectului, iar schimbările din plan economic, au făcut-o pe Daniela Rădulescu să ajungă la concluzia că este mai bine să doneze toată indemnizația unui singur copil, fiind astfel o sumă mai consistentă care îi va oferi șansa la o educație de calitate. Indemnizația lunară a unui consilier municipal este de 980 lei, însă Rădulescu a dorit ca suma să fie totuși de 1.000 lei, și o va dona lunar, timp de patru ani, deoarece a promis că o va susține pe eleva de la “Bălcescu” toată perioada liceului. Trebuie însă precizat că și în anul școlar precedent Daniela Rădulescu și-a donat indemnizația pentru susținerea a doi olimpici brăileni. De asemenea, și în mandatul din 2012, Rădulescu a oferit o bursă unei tinere talentate de la Liceul de Arte “Hariclea Darclee”. De altfel de fiecare dată, indiferent pe listele cărui partid a candidat, Daniela Rădulescu a venit cu un proiect concret pentru copii și s-a ținut de cuvânt.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro