• liderul partidului local Brăila Nouă, consilierul municipal Lucian Căprariu, a dorit să marcheze împlinirea celor 30 de ani de la Revoluţia împotriva regimului comunist • acesta a precizat că s-a aflat pe stradă întâmplător atunci când s-a tras • ba chiar a amintit, cu regret, numele unui coleg de clasă care a fost ucis la vremea respectivă: Leonard Kilinger (17 ani)
Consilierul municipal independent Lucian Căprariu (liderul partidului local Brăila Nouă) a ţinut să marcheze împlinirea a 30 de ani de la Revoluţie. Acesta a susţinut, marţi, o conferinţă de presă alături de colegi de partid şi a vorbit, printre altele, despre importanţa faptelor celor care au murit în timpul Revoluţiei din 1989.
“Astăzi (n.r. - 17 decembrie), trebuie neapărat să marcăm cei 30 de ani care se împlinesc de la momentul care ne-a permis nouă să fim aici şi să vorbim liberi. Altfel, niciodată nu am fi avut posibilitatea asta! Tot astăzi, undeva în jurul orei 17:00, se vor face 30 de ani de când a început să se tragă la Timişoara. Pe lângă emoţii mă încearcă şi un profund sentiment de recunoştinţă faţă de oamenii aceia curajoşi, care au fost şi au luptat acolo. Ei nu au fost întâmplător pe stradă, ca unii dintre noi. Cum am fost şi eu şi puteam să primesc un glonţ. Ei au fost acolo şi au înfruntat gloanţele. Nu trebuie să uităm acest lucru. Precum faptul că libertatea este un drept natural, dar pentru ea trebuie să luptăm în permanenţă, pentru că întotdeauna vor fi unii gata să renunţe la ea, chiar şi în mod democratic”, a declarat Căprariu.
Acesta a dorit să sublinieze că evenimentele din decembrie 1989 l-au marcat foarte mult, în special pentru că atunci un coleg de clasă de-al său a fost împuşcat: Leonard Kilinger (17 ani). Căprariu a ţinut să îi amintească numele şi să sublinieze că în opinia sa, sacrificiul celor care au căzut la Revoluţie, nu a fost în zadar.
“Dacă tot vorbim de victime, vreau să amintim de unul dintre copiii ucişi la revoluţie. Leonard Kilinger, am fost şi coleg cu el în clasa I. Este simbolul inocenţei şi al oamenilor care au sperat că lucrurile se vor schimba. Şi lucrurile chiar s-au schimbat. Poate nu cu viteza sau cu profunzimea pe care am dorit-o, dar lucrurile s-au schimbat în bine. Măcar atât să afle şi ei de acolo de unde ne veghează. Ce să zic?! Mi se strânge sufletul. La vremea respectivă am fost şocat să aflu. După 30 de ani, vă rog să mă credeţi. Sunt emoţionat, eu nu îmi mai amintesc cum arată Leonard. La vremea respectivă îl ştiam. Acum după 30 de ani amintirile se estompează, dar măcar lucrul ăsta trebuie să rămână: că sacrificiul lor, totuşi, nu a fost în zadar. Faptul că noi vorbim acum arată că sacrificiul nu a fost în zadar!”, a conchis consilierul.