Mergi la conţinutul principal

Consilierul Broasca are probleme cu limba romana si accidentele rutiere

Consilierul municipal liberal Vasile Broasca este ingrijorat de numarul mare de accidente rutiere soldate cu morti si raniti si crede ca a venit timpul ca autoritatile, respectiv Primaria si Consiliul Judetean, sa puna osul la treaba si sa faca munca de prevenire. Broasca, ce se da om plimbat prin Occident, crede ca trebuie sa luam exemplu de la celelalte tari civilizate, sa facem cit mai multe sensuri giratorii si sa montam in fiecare sat limitatoare de viteza. Intr-o limba romana poticnita - probabil din cauza emotiei primei intilniri cu ziaristii -, proaspatul consilier ne-a expus teoria personala asupra prevenirii accidentelor rutiere, exprimindu-si ingrijorarea si asupra "neexistarii" unei semnalizari corespunzatoare: "As propune spre atentie organelor locale, Primarie si Consiliul Judetean, accelerarea unor masuri pentru evitarea accidentelor atit in judet cit si in oras, pentru ca se constata ca sint o gramada de accidente, morti. Am constatat ca toate aceste accidente sint datorita vitezei. Am avut ocazia sa circul ca simplu turist in Occident si as propune ca si in orasul nostru sau si in judet montarea indicatoarelor acelea, extinderea sensurilor giratorii pe toata Centura, cit si in oras, la interesectiile mari, aglomerate. De asemenea, s-a incercat montarea unor limitatoare de viteza din cauciuc, care n-au dat rezultate. In absolut toate statele din vest exista limitatoare de viteza presemnalizate, dar nu din cauciuc, ci din denivelari din asfalt. Multi nu le accepta, cei vitezomani, cei care chipurile se grabesc, dar protejeaza pietonii si chiar si circulatia in sine. In toate statele sint aceste limitatoare de viteza. As propune ca si in Braila, in toate satele, comunele, sa se monteze aceste limitatoare de viteza, dar in asfalt, deci din asfalt. Acelea din municipiul Braila, din cauciuc, nu le-am vazut in nici o tara din Europa. Astea din cauciuc probabil sint cumparate, stau doua luni, se strica si le arunci. In toate satele din Germania exista aceste indicatoare din asfalt si nu se supara nimeni, pentru ca toti circula cu viteza legala. De asemenea, trebuie reanalizate toate semnele de circulatie din Braila, pentru ca multe accidente sint si datorita neexistarii acestor semne de circulatie sau prost plasate sau incorect semnalizate. Sint semne de circulatie care au ramas inca de dinainte de Revolutie si nu mai are rost asemenea semne ramase din timpul..."
Broasca are solutii si pentru rezolvarea problemei cu parcarea de la Palatul Administrativ, care este blocata de ani de zile, adica de pe vremea cind colegul sau, Constantin Cibu, era primar al municipiului: "Parcarea de la Primarie vesnic este plina, vin invitati, turisti sa vada si ei Braila si n-au unde sa parcheze masina. Ca sint cei care vind masini, cei care cumpara, eu as propune, chiar daca o sa se supere multi, ca aceasta sa fie parcare cu plata si atunci se va goli sigur o jumatate de parcare". Intrebat de ce nu a venit cu ideea aceasta salvatoare pina acum trei luni, ca sa rezolve problema colegul sau de partid, fostul primar Cibu, Broasca a explicat: "Nu am fost consilier pe vremea aia. Eram membru PNL, dar nu puteam sa-mi desfasor activitatea ca acum. Din mandatul asta sint consilier, brailean sint de cind m-am nascut. Nu fac o problema din chestia asta, dar in toate orasele din vest, toate parcarile sint cu plata, tot centrul istoric, in marile orase, parcarea este cu plata si daca ei au introdus, inseamna ca au gindit si fac un lucru bun".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu