Mergi la conţinutul principal

Consilierul Botea vrea fonduri europene pentru infrastructura feroviară, primarul Dragomir susține că nu suntem eligibili

* în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CLM Brăila, consilierul PND Bogdan Botea, a dorit să fie informat dacă municipalitatea are de gând să vină cu vreun proiect pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare * acesta a afirmat că Brăila ar putea profita de oportunitate pentru a atrage fonduri europene * primarul Marian Dragomir a explicat că Municipiul Brăila nu ar fi eligibil, în contextul în care nu deține infrastructură feroviară

 

 

 

Consilierii municipali au discutat, recent, despre necesitatea dezvoltării infrastructurii feroviare în zona noastră, însă totul s-a oprit la nivel declarativ. Mai exact, în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CLM Brăila, consilierul municipal PND Bogdan Botea a solicitat la rubrica ”alte probleme” lămuriri privind posibilitatea ca Municipiul Brăila să acceseze fonduri europene pentru a dezvolta infrastructura feroviară. Asta în contextul în care s-ar putea realiza un proiect care să contribuie la o mai bună conectivitate cu orașele învecinate.

”După cum ați observat, în această perioadă, autoritățile administrației publice locale vor avea acces la fonduri europene din Programul Operațional Regional pentru investiții feroviare. Dacă sunteți la curent. Sunt convins că da. Vreau să știu dacă Primăria Brăila are în plan să facă așa ceva. Mai ales că aceste investiții în infrastructura rutieră privesc mai ales situația noastră ca oraș. Mă refer la calea de acces cu orașele învecinate”, a declarat Botea.

Primarul Marian Dragomir a dorit să sublinieze că municipalitatea nu poate accesa asemenea fonduri în prezent, atât timp cât nu deține infrastructură feroviară, aceasta fiind deținută și administrată de Căile Ferate Române.

”În ceea ce privește atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare, una dintre condițiile obligatorii este să fii proprietarul acestei infrastructuri feroviare. Primăria Municipiului Brăila nu deține infrastructură feroviară. Toată aparține de Căile Ferate Române. În concluzie, nu suntem eligibili pentru acest ghid de finanțare”, a explicat Dragomir, închizând astfel subiectul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro