Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii vor sa li se deseneze obiectivele pe care trebuie sa le voteze

Desenele tehnice, schitele si planurile concepute de arhitectul sef al municipiului creeaza dificultati de intelegere consilierilor municipali. In cadrul celei mai recente sedinte a CLM, in care trebuia sa se aprobe scoaterea la licitatie publica, in vederea inchirierii, a 29 de suprafete de teren pentru amenajarea de refugii pentru calatori, consilierul PSD Doru Damian a atras atentia plenului ca din schita care prezenta un model la scara al refugiului de calatori nu se intelegea nimic: "Poate sa imi spuna cineva cum vor arata aceste refugii, sa ni le descrie... Cred ca cineva a dorit sa ne jigneasca inteligenta, deoarece la acest proiect de hotarire este un plan, scara 1/20, din care nu am inteles nimic. Nu se poate sa vii in CLM cu un desen din asta cu patratele si hasuri de care poate sa faca si nepotica mea de 6 ani. Noi nu putem sa vedem cum arata efectiv un asemenea refugiu. Ar trebui ca la fiecare proiect de hotarire sa ni se dea si un desen, o poza, ceva. Sa vedem cum arata chestiile pe care trebuie sa le votam. Ca din aceasta treaba cu linii si patratele nu ne putem da seama. Si asa patim mereu".

"Daca dvs. nu intelegeti si imi spuneti ca asta e o schita mizerabila, vreau sa va zic ca nu aveti dreptate"

Interventia social-democratului a provocat insa o reactie dura a arhitectului sef Marcel Marinescu, care a replicat: "Imi pare rau, dar descrierea s-a facut clar. Sint ca statiile deja montate, de sticla. Iar ceea ce vedeti pe plansa e un releveu in plan al statiei cu dimensiuni. Daca dvs., care aveti o alta pregatire, nu intelegeti, ma jigniti si imi spuneti ca asta e o schita mizerabila, vreau sa va zic ca nu aveti dreptate. Refugiile sint in conformitate cu normele europene si cu legislatia privind circulatia pe drumurile publice". In ajutorul colegului sau a sarit si consilierul Sorin Bosneag, care a tinut sa lamureasca plenul ca noile refugii vor arata exact ca cele din centrul orasului, pe linga care au rasarit niste chioscuri de ziare din pal melaminat, care strica tot aspectul modern al refugiilor.
Referitor la acest aspect, primarul a dispus sa se verifice ce cauta acele chioscuri in zona, din moment ce nu isi amintea sa fi dat autorizatie pentru asa ceva. Mai mult, acesta a tinut sa sublinieze, ca, in curind, toate statiile vor arata asa, dar pe masura ce se vor incheia contractele de inchiriere cu cei care detin diverse unitati de alimentatie publica in acest moment in vechile statii.
Totodata, la interventia consilierului PSD Doinita Ciocan, pe lista cu spatiile de inchiriat s-au mai adaugat inca doua statii importante de la Calea Calarasilor, care, din motive necunoscute, si spre nemultumirea primarului, fusesera omise.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii