Mergi la conţinutul principal

Consilierii PSD cer interventia prefectului in problema secetei

Consilierul judetean PSD, Ion Rotaru, este ingrijorat de efectele secetei din judet. "Seceta este o problema extrem de grava si trebuie tratata cu toata seriozitatea. Ceea ce se mai poate face astazi, din pacate, este foarte putin sau deloc. Anul acesta este ca si compromis, dar trebuie vazut ce facem pentru viitor. Trebuie sa stabilim un program coerent de refacere a sistemului de irigatii, de reabilitare a sistemului invechit, care poate ceda in orice moment. Pe de alta parte, s-a luat acea masura de dare in exploatare a statiilor de irigat, pentru asociatiile utilizatorilor de apa. Este o masura buna, dar pina la un punct. Oamenii nu au bani ca sa intretina si sa exploateze corespunzator acest echipament. Cred ca ar fi trebuit sa fie date doar in folosinta, iar sustinerea financiara sa fie facuta in continuare doar de catre stat, daca vrem sa facem ceva cu agricultura braileana. Cred ca apa ar trebui sa vina la hidrant si de acolo, omul sa raspunda si sa plateasca un pret rezonabil. Nenorocirea este ca Braila n-a fost declarata zona calamitata, si duceti-va pe cimp sa vedeti ce este! A doua problema este ca unii dintre agricultori, descurajati de seceta, n-au mai facut asigurari si in acest caz, nu primesc nimic".
La rindul sau, consilierul municipal Doru Damian a cerut public prefecturii sa urmareasca situatia reala din teren si sa faca demersurile necesare, pentru ca Braila sa fie declarat judet calamitat: "Ii sugeram domnului prefect sa faca toate demersurile necesare, in vederea declararii judetului Braila ca judet calamitat, pentru ca altfel, chiar si cei care au asigurari nu vor putea beneficia de despagubiri. Este foarte important ca Prefectura sa se implice in aceasta actiune si sa nu astepte neaparat sesizarile oamenilor ci sa mearga catre oameni, in teritoriu. Prefectura trebuia sa-i ia la intrebari pe cei de la Directia de Agricultura, si pe toti cei implicati si sa urmareasca ce fac acestia, in teren si daca se raporteaza ce se intimpla".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu