Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii PNL, mustrați de Chiriac pentru că nu au votat o rectificare bugetară privind achiziția de incubatoare la Maternitate

* membrii Consiliului Județean Brăila au aprobat, în cadrul celei mai recente ședințe ordinare, un proiect privind o rectificare a bugetului Județului pe anul 2021 * printre altele, acesta viza și alocarea sumei de 440.400 lei către Spital pentru achiziția de incubatoare la Maternitate * cum consilierii PNL Brăila s-au abținut de la vot, fiind vorba despre buget, Chiriac a ținut să le bată obrazul, atrăgându-le atenția că este vorba despre un demers pentru bebeluși

 

Președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, le-a bătut obrazul membrilor PNL la cea mai recentă ședință ordinară, după ce aceștia s-au abținut la un proiect privind o rectificare bugetară care viza, printre altele, achiziția de incubatoare pentru Maternitate. Este cunoscut faptul că liberalii brăileni au refuzat să gireze bugetul propus de majoritatea PSD, însă de această dată șeful CJ a profitat de penibilitatea momentului pentru a le atrage atenția că unele subiecte ar trebui să depășească deciziile politice.

Pe scurt, proiectul ce s-a aflat la mapa consilierilor aduce modificări la nivelul bugetului Județului Brăila pe 2021, atât la partea de venituri, cât și la partea de cheltuieli. La această a doua categorie, potrivit documentației consilierilor, s-a propus suplimentarea bugetare cu suma de 1.436.400 lei, din care 31.000 lei la secțiunea de funcționare și 1.405.400 lei la secțiunea de dezvoltare. Astfel, Spitalul Județean de Urgență a solicitat suplimentarea bugetului, la secțiunea dezvoltare, cu suma de 440.400 lei, subvenții alocate de la bugetul de stat pentru achiziția de incubatoare nou-născuți, în sumă de 395.000 lei și cofinanțarea de la bugetul local pentru acest deziderat, în sumă de 45.400 lei. Spitalul de Pneumoftiziologie a solicitat suplimentarea bugetului cu 300.000 lei pentru achiziție de medicamente, materiale sanitare, reactivi și alte bunuri și servicii cu caracter funcțional. Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila a solicitat includerea în buget a sumei de 10.000 lei, contravaloarea concediilor medicale recuperate de la FNUASS. De asemenea, suplimentarea bugetului cu 965.000 lei la secțiunea dezvoltare, asigurată din excedentul bugetar al anilor precedenți. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila a cerut efectuarea de virări de credite bugetare în cadrul bugetului aprobat, între subcapitole bugetare. Muzeul Brăilei ”Carol I” a solicitat majorarea bugetului cu suma de 125.000 lei reprezentând venituri proprii din cercetare și spectacole. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale a dorit rectificarea bugetului aprobat inițial, prin majorarea cu suma de 34.610 lei - sponsorizări încasate pentru Festivalul Internațional de Muzică Ușoară ”George Grigoriu” ediția 2021.

 

Chiriac: «Eu înțeleg că este un vot democratic, dar sper că și știți ce conțin rectificările»

Proiectul privind rectificarea bugetului a fost supus votului și aprobat cu voturile majorității, chiar dacă grupul de consilieri PNL s-a abținut, așa cum procedează de regulă, atunci când este vorba despre buget. De această dată, însă, șeful CJ a dorit să le atragă atenția printr-un atac politic voalat.

”V-ați abținut... Rectificarea are și pentru bebeluși, incubatoarele. Eu înțeleg că este un vot democratic, dar sper că și știți ce conțin rectificările de buget. Trebuie să știm cu ce am rectificat. Poate nu ați citit și voiam să trec în revistă. Trei dintre puncte erau pe spitale, unul pe Protecția Copilului. Dar, mă rog. Ăsta este o decizie sau un vot politic, presupun”, a declarat Chiriac.

Liberalii au vociferat la rândul lor, explicând că știu foarte bine despre ce este vorba în rectificare, doar că ei nu au votat bugetul județului Brăila, astfel că preferă să rămână consecvenți și să nu voteze nici rectificările ulterioare, de principiu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii