Consilierii PDL au votat împotriva noii organigrame a Spitalului Judeţean | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Consilierii PDL au votat împotriva noii organigrame a Spitalului Judeţean

În cadrul ultimei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Brăila, au fost aprobate noile organigrame şi state de funcţii ale instituţiilor aflate în subordinea CJ-ului. După cum v-am informat şi în ediţia on-line de sâmbătă a cotidianului "Obiectiv-Vocea Brăilei" este vorba despre: Camera Agricolă, Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati", Şcoala Populară de Arte şi Meserii "Vespasian Lungu", Muzeul Brăilei, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Serviciul Public Comunitar Judeţean de Evidenţa Persoanelor, Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie - plus modificarea organigramei şi a statului de funcţii ale aparatului de specialitate din cadrul CJ Brăila.

Dacă restul proiectelor de hotărâre nu au întâmpinat opoziţia vreunui partid sau altul în a fi aprobate, în ceea ce priveşte noua structură organizatorică a Spitalului Judeţean treburile au stat cu totul altfel. Consilierii judeţeni ai PDL au cerut cu insistenţă scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului. Motivul invocat de democrat-liberali? O scrisoare primită din partea sindicaliştilor de la "Sanitas", în care aceştia susţin faptul că restructurarea Spitalului Judeţean ar avea unele inadvertenţe (sau omisiuni!) legislative. Primul care a luat cuvântul a fost Nicolae Mitroi: "Consilierii din partea PDL au observaţii cu privire la organigrama şi statul de funcţii de la Spitalul Judeţean. Avem şi o scrisoare din partea sindicatului, cu privire la această problemă, unde se fac afirmaţii că ei nu au fost absolut deloc consultaţi cu privire la modul în care se operează măsurile stabilite prin lege. De asemenea, în nota de fundamentare am văzut o trimitere la un ordin al Ministerului Sănătăţii, care se referă la reducerea numărului de paturi, şi este invocat atunci când se vorbeşte de reducerea numărului de personal. Problema pe care noi o ridicăm, drept pentru care solicităm scoaterea de pe ordinea de zi a acestui proiect, se referă la reducerea personalului medical din cadrul Spitalului Judeţean. Nu ne referim la celelalte categorii".

"Este incorectă informaţia dumneavoastră"

După cum era de aşteptat, preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, s-a opus cu vehemenţă propunerii consilierilor PDL, explicându-le faptul că sunt incorect informaţi. "Este incorectă informaţia dumneavoastră. Ieri (joi, 12 august -n.r.) a avut loc o discuţie lungă cu sindicatele, până la ora 16.30. Au fost anunţaţi de alaltăieri (miercuri- n.r.), tocmai în ideea de a ne pune de acord cu măsura pe care o propunem azi (vineri - nr.) în plenul Consiliului Judeţean. Această discuţie a fost consemnată într-un proces verbal, care a fost semnat inclusiv de toate sindicatele, Colegiul Medicilor, Solidaritatea şi «Sanitas», care au avut reprezentanţi. Au avut şi ei, ca sindicate, păreri divergente, dar, una peste alta, sunt de acord cu această restructurare (...) Ei au termen până luni, la ora 10.00 sau 11.00, să depună un punct de vedere, numai «Sanitas»-ul, pentru că el este cel care are păreri faţă de criteriile prin care vom opera această restructurare. Am fost la toate întrunirile Consiliului de Administraţie. Domnul Boboc e aici, domnul Mija e aici şi pot să confirme că au fost invitaţi de fiecare dată (...) Cunosc foarte bine subiectul, şedinţele au fost conduse de mine, împreună cu colegii noştri. Cunosc foarte bine situaţia, sunt prezent în spital în fiecare zi, cunosc foarte bine problematica spitalului şi nu văd niciun motiv pentru a amâna sau a scoate de pe ordinea de zi acest subiect", a explicat Stancu, adăugând că orice tergiversare a proiectului nu ar însemna altceva decât o adâncire a datoriilor pe care le are spitalul la ora actuală (400 miliarde de lei vechi).

Până la urmă, proiectul de hotărâre a fost aprobat, intenţia PDL-iştilor nereuşind să treacă de votul majorităţii din plenul CJ.

16spital02"Sistemul" de evaluare pentru angajaţii Spitalului Judeţean

Tot în aceeaşi zi, numai că data aceasta în cadrul unei conferinţe de presă a PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu a explicat că probele prin care trebuie să treacă toţi angajaţii pentru a-şi păstra posturile s-ar putea împărţi în două categorii, practică şi teorie: "Am stat de vorbă cu sindicatele de la Spitalul Judeţean. Încă n-am ajuns la o concluzie. Sunt împărţiţi. Unii sunt de acord cu un anumit tip de restructurare, care are ca şi criteriu profesionalismul, în primul rând, după aceea partea practică, ce se va finaliza cu o notare de la 1 la 10, lucru care trebuie să-l facă medicii şi asistenta şefă a secţiei respective, pentru asistentele pe care le au în spital. Cred că este o soluţie dreaptă, bună, nu e discriminatorie (...) Este proba teoretică, este şi o probă practică. Aceasta din urmă nu se va da efectiv, ci tot personalul mediu din Spitalul Judeţean va fi notat, fiecare, de la 1 la 10, de toţi medicii, la care se adaugă şi nota asistentei şefe. Se face o medie a notelor, la practică şi teorie, şi se dă o medie fiecăruia din secţia respectivă. Dăm pe secţii examenele, nu le dăm la grămadă. Şi atunci se face: «Câte sunt în secţie? O sută. Câte trebuie să rămână? 90, de la 1 la 90". De asemenea, Stancu a spus că angajaţii nu trebuie să-şi facă probleme vizavi de posibilele parti-pris-uri ale comisiei de evaluare, deoarece aceasta va fi una independentă Spitalului Judeţean.

Reamintim că aparatul de posturi al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila a fost redus de la 1.991 la 1.575, după cum urmează: personal medico-sanitar, 179 de posturi; personal auxiliar sanitar, 100 de posturi; personal TESA, 72 de posturi; muncitori, 65 de posturi. La Spitalul de Pneumoftiziologie au fost aprobate 164 de posturi. Cât priveşte Spitalul de Obstretică şi Ginecologie, potrivit noului aparat organizatoric al instituţiei, numărul de posturi s-a modificat prin reducerea lor de la 356 la 341.

Noile organigrame

În ceea ce priveşte celelalte instituţii de sub aripa administrativă a CJ Brăila, avem următoarele restructurări: Camera Agricolă - nu a fost operată nicio reducere, rămând aceleaşi 20 de posturi; Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" - aparatul de posturi va fi redus de la 69 la 64 (reducerea reprezintă doar posturile vacante); Şcoala Populară de Arte şi Meserii "Vespasian Lungu" - numărul de posturi va fi redus de la 43 la 37; Muzeul Brăilei - posturile vor fi reduse de la 81 la 75; Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila - numărul de posturi va fi redus de la 37 la 28; Serviciul Public Comunitar Judeţean de Evidenţa Persoanelor - nu a fost operată nicio reducere, singura modificare a organigramei constând în desfiinţarea posturilor vacante. Cât priveşte aparatul de specialitate al CJ-ului, acesta a fost redus cu 31 de posturi. Reamintim că aceste organigrame au fost publicate în ediţia on-line de sâmbătă a ziarului nostru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro