Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii PD ar putea cere sanctionarea lui Stancu si a lui Chiru

Somatie, ca sa se potoleasca. Asta pregatesc consilierii PD, pentru cei trei sefi ai Consiliului Judetean Braila: presedintele Gheorghe Bunea Stancu si vicepresedintii Gheorghe Chiru si Niculina Moisescu. Democratii cred ca s-a intrecut orice limita in conflictul dintre primii doi, care, in opinia acestora, este alimentat de cea de-a treia si de aceea, vor face o interpelare in plenul CJ, cerind sa se faca pace. Conducerea PD Braila este de parere ca scandalul dintre Chiru si Stancu, acuzatiile si jignirile pe care acestia si le aduc reciproc au trecut de mult de limita unui conflict personal si afecteaza la modul cel mai serios imaginea Consiliului Judetean, in ansamblu. De aceea, democratii nu mai sint dispusi sa tolereze o asemenea situatie si avertizeaza ca, daca cei trei nu ajung la o intelegere, care sa-i faca sa se accepte reciproc, sa inceteze cu atacurile si sa colaboreze, in interesul institutiei si al comunitatii, se poate ajunge si la propunerea de sanctionare a lui Stancu si Chiru, cit sint ei de presedinte, respectiv vicepresedinte al CJ.

"Este o problema atit a lui Stancu, cit si a lui Chiru"

Presedintele PD Braila, Horia Vasioiu, este convins ca in acest scandal care dureaza de luni de zile, de vina sint ambele parti si fiecare trebuie sa lase de la el. Vasioiu a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca si Stancu, si Chiru s-au pretat la sicane nedemne de functiile pe care le detin: "In primul rind, aici este o problema atit a lui Stancu, cit si a lui Chiru, si chiar am vorbit cu citiva consilieri PD ca, la urmatoarea sedinta a CJ, sa ridice in plen problema situatiei de la conducerea Consiliului. Atit Stancu, cit si Chiru au partea lor de vina, si nu cred ca problemele se pot rezolva prin a-i lua lui Chiru telefonul de serviciu, a-l lasa fara masina de serviciu si a-l trimite cu biroul la poarta, dar nici prin a-i face lui Stancu tot felul de plingeri penale. Mai mult decit atit, sint absolut convins ca modul de conlucrare intre cei doi - si eu cred ca nu mai exista vreo conlucrare intre ei - trebuie sa ia sfirsit, pentru ca, pina la urma, CJ este cel afectat de cearta dintre ei". Vasioiu considera ca acuzatiile pe care i le-aduce Chiru lui Stancu sint grave si nu pot fi trecute cu vederea, indiferent daca acesta le face la minie: "Ultimele acuzatii care au fost aduse de Chiru, cum ca la CJ se masluiesc concursurile pentru angajarea de personal, sint grave, daca faptele sint reale. Eu intotdeauna am spus ca trebuie sa primeze legea. Din pacate, au fost mai multe nereguli, care, chiar daca sint marunte, tot nerespectari ale legii inseamna. Va dau un exemplu: incompatibilitatile din CJ, care au dainuit de la formarea acestui Consiliu, din vara anului 2004. Si acum exista oameni incompatibili in CJ, cum ar fi doamna doctor Smochina, care este clar incompatibila, fiind functionar public cu statut special. De altfel, a si fost sesizat CJ, cu privire la situatia ei. Eu consider ca tot o situatie de incompatibilitate este si in cazul domnului Sculschi. Poate sa se supere pe mine, dar asta este: e incompatibil. Nu poti tu, sef de institutie aflata in subordinea CJ, sa te duci sa-ti votezi singur bugetul! Daca este sa discutam despre Stancu, trebuie vazuta incompatibilitatea vizavi de conflictul de interese, daca exista. Am stiinta ca ar mai exista inca un caz de incompatibilitate, dar nu vreau sa ma pronunt asupra lui, deocamdata. Nu este al PSD-ului, consilierul respectiv. Dar nu trebuie sa sesizam noi aceste lucruri, domnule! Exista o comisie de validare, in CJ. De ce aceasta comisie nu-si vede de treaba? Ea trebuie sa vada imediat daca exista o incompatibilitate, si la cine anume, si sa o semnaleze".
Vasioiu se declara indignat de declaratiile vicepresedintelui CJ, Niculina Moisescu, citate de un ziar local, cum ca el ar fi confidentul lui Chiru: "Nu stiu in ce ziar a aparut, zilele trecute, ca eu as fi confidentul lui Chiru. M-a lasat pur si simplu paf aceasta afirmatie. Nici nu stiu daca sa-i spun ceva, este o ineptie totala. Daca ma intilnesc cu cineva si discut cu el, ce sa-i spun, "mai, nu mai veniti la mine"?! Am avut citeva intilniri, si una a fost chiar in fata la Prefectura. Ce era sa fac, sa nu stau de vorba cu omul? Asta este... Dar n-au fost nici un fel de confidente. I-am spus "ce faceti mai, acolo, la CJ, ca va faceti de risul risului?", si mi-a raspuns "ce sa fac, domnule, ca nu ma inteleg cu asta...". Odata chiar i-am spus "mai, las-o dracului de ambitie, du-te la el si spune-i "mai Stancule, hai sa vedem ce putem face!". Chiar asa, parca sinteti doi cai naravasi, ridicati pe picioarele din spate!"".

"Interpelarea pe care o vom face in plenul CJ se va referi la toti trei, pentru ca toti trei alimenteaza acest conflict"

Si liderul grupului de consilieri PD din CJ, Mario Da'Ross, este de parere ca lucrurile nu mai pot continua asa, intre cei trei sefi din Consiliu. El crede ca Stancu a facut rau ca nu a aceptat mina intinsa de Chiru, cind acesta s-a oferit sa faca pace, la inceputul anului: "Vina este la mijloc, nu este in totalitate nici a lui Stancu, nici a lui Chiru, pentru ca sa nu uitam ca, in urma cu citva timp, Chiru a declarat in presa ca va ingropa securea razboiului, dupa care, Stancu, in ideea ca celalalt sa nu ingroape prea adinc securea, i-a imputat valoarea convorbirilor telefonice ce au fost in plus, fata de numarul de minute la care avea dreptul. Si o sa o tina asa, la nesfirsit, daca nu va exista un arbitru. Noi, ca si consilieri, mai mult decit sa facem o interpelare in Consiliu, nu avem ce face. Atit, sa le atragem atentia ca ceea ce se intimpla strica imaginea CJ in totalitate. Dar sa stiti ca si vicepresedintele Niculina Moisescu atita spiritele, vizavi de Stancu si Chiru. Interpelarea pe care o vom face in plenul CJ se va referi la toti trei, pentru ca toti trei alimenteaza acest conflict, acest lucru rau".

"Putem sa facem afirmatia ca doamna Moisescu i-a fost catel credincios lui Stancu, iar Chiru, nu"

Liderul democrat Horia Vasioiu crede insa ca, de fapt, consilierii pot face mult mai mult decit o simpla interpelare. El a declarat ca, daca lucrurile nu se vor potoli, consilierii PD ar putea propune chiar sanctionarea lui Stancu si a lui Chiru, ca sa se invete minte: "Daca exacerbeaza acest conflict, cred ca putem propune CJ sanctionarea celor doi, atit a lui Stancu, cit si a lui Chiru. Pentru ca plenul CJ, cei 33 de consilieri, are dreptul sa-i sanctioneze, fie ca e presedinte, fie ca e vicepresedinte. Eu stiu exact ca in lege este prevazuta sanctionarea presedintelui si vicepresedintilor CJ, precum si a primarilor, si asta se face cu jumatate plus unu din voturile consilierilor, daca este vorba despre avertisment, si cu doua treimi din voturi, daca discutam despre demitere. Acum, eu nu cred ca este cazul sa ajungem la asa ceva, ei trebuie sa se inteleaga intre ei".
Presedintele PD a mai spus ca declaratiile lui Chiru nu pot fi ignorate, numai pentru ca Stancu si Moisescu sint de parere ca acesta nu reprezinta mai nimic, in CJ, sau in viata politica locala. Vasioiu ii aminteste lui Stancu de faptul ca, pina la urma, Chiru a ajuns in functia de vicepresedinte pe mina sa si, deci, trebuie sa-l suporte, cu bunele si relele sale: " Nu pot sa consider ca Gheorghe Chiru este un nimeni, atit timp cit el este presedinte al unei organizatii judetene de partid si vicepresedinte al CJ. Dar trebuie sa ne aducem aminte de ceea ce s-a intimplat acum un an si opt luni, cind PSD l-a sustinut pe Chiru, in a ocupa functia de vicepresedinte CJ. Si stiti cu totii, atunci de cite ori s-a aminat sedinta de constituire a CJ, pentru ca Alianta nu s-a prezentat. Si nu ne prezentam, pentru ca nu reuseam sa ajungem la un compromis cu Chiru si cu Moisescu. Iar Chiru si madam Moisescu au ajuns pe functiile respective, datorita faptului ca a vrut PSD-ul. Daca nu voia PSD-ul, nu ajungea nici unul dintre ei pe functiile respective. Asa ca trebuie sa si-i asume PSD-ul. Acum, ce sa spun, ca putem sa facem afirmatia ca doamna Moisescu i-a fost catel credincios lui Stancu, iar Chiru, nu si din motivul asta, pe o parte exista afinitate, pe cealalta exista dezbinare? Nu facem aceasta afirmatie, dar... Eu nu stiu de cita vreme face politica doamna Moisescu, dar a ajuns pe un scaun care este prea inalt pentru ea".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii