Skip to main content

Consilierii nu-i vor folosi la nimic primarului Cibu

Primaria municipiului are nevoie de o noua organigrama, iar primarul, de niste consilieri competenti, dar, din nefericire, se intirzie prea mult cu rezolvarea acestei duble probleme. Este opinia viceprimarului municipiului, Daniela Vasioiu, care este de parere ca,
in ciuda aparentelor, edilul-sef Constantin Cibu nu are nici un consilier, desi ar avea mare nevoie de asa ceva. Mai exact, ea considera ca desi Florin Ionascu a fost prezentat de Cibu ca si consilierul sau, platit din banii personali, acesta nu are calitatea respectiva: "Nu are nici un consilier, domnul Florin Ionascu nu este consilierul primarului, pentru ca acei consilieri sint prevazuti de lege, in functie de marimea unitatii administrativ-teritoriale. Domnul Ionascu nu este angajat al primarului, in calitate de consilier, dinsul doreste sa-l angajeze, in momentul in care CLM va aproba noua organigrama, in care sint prevazute aceste functii".
Intrebata fiind daca apreciaza ca Ionascu - care, oficial sau neoficial, este totusi consilierul edilului-sef - face treaba buna, Vasioiu a raspuns: "Eu n-as putea sa apreciez daca dinsul este un bun consilier sau nu, pentru ca nu stiu ce stie domnul Ionascu. Eu n-am vazut niciodata, la momentul la care mai exista cit de cit un dialog intre mine si domnul primar, si ma mai chema la discutii, ca domnul consilier sa fie prezent in discutie. Nu ma refer la prezenta fizica, pentru ca asa era prezent, dar ma refer sa-l vad ca vine cu o idee, sa constatam ca dinsul chiar il consiliaza pe domnul primar si sfaturile sale sint bune".
Vicele are mari dubii ca viitorii consilieri, pe care primarul are de gind sa-i angajeze, dupa modificarea organigramei, ii vor folosi la ceva, avind in vedere cum isi alege Cibu colaboratorii. Mai precis, Vasioiu crede ca edilul nu cauta consilieri, ci yes-men: "Nu, cu certitudine nu ii vor folosi la nimic si asta o spun cu toata responsabilitatea, vazind ce s-a intimplat pina acum. Ceea ce ma surprinde pe mine este ca domnul primar chiar este foarte sincer si recunoaste ca face selectarea dupa criterii de prietenie, ca mai putin importa expertiza respectivilor, sau cit de specialisti sint pe problemele in care ar trebui sa-l consilieze pe primar; cel mai important lucru este ca ei sa fie membri ai PNL si nu oricare, ci unii care sa fie prieteni primarului, loiali primarului si care sa-l sustina pe acesta indiferent ce spune. Sa-l sustina, eventual, inainte de a deschide gura domnul Cibu. Poate ca o sa ne surprinda placut in momentul in care o sa vina cu niste propuneri pentru consilieri care sa fie oameni recunoscuti prin capacitatea profesionala, ca specialisti in domeniile in care ar urma sa-l consilieze. Pina cind nu vedem aceste propuneri si domeniile in care crede domnul Cibu ca ar trebui sa fie consiliat, chiar nu pot sa ma pronunt".

"Sint sectoare in care schema este mult prea incarcata"

In ceea ce priveste modificarea organigramei Primariei, vicele crede ca este o necesitate si chiar o urgenta, avind in vedere ca se lucreaza dupa o schema de personal depasita: "Discutam despre modificarea organigramei inca de la inceputul acestui mandat. Organigrama dupa care functioneaza Primaria municipiului nu este una functionala, a fost facuta inainte de a veni noi in administratie, nu dupa nevoile comunitatii, ci dupa oamenii care trebuia aranjati pe anumite functii. Or, am convenit inca de la inceputul mandatului cu domnul primar ca trebuie schimbata. Iata ca sintem in al treilea an de mandat si nu s-a facut nici o modificare. Eu m-am interesat ce se intimpla, si am zis sa vedem intii cum apreciaza directorii directiilor noastre problema, dupa care luam viziunea noastra si incepem sa periem la ce au vazut directorii, pentru ca evident, ei s-au obisnuit cu sistemul asta si nu vor nici o modificare. Cu certitudine fiecare dintre ei voiau sa-si mareasca schema. Ei, se pare ca au existat discutii si nu au ajuns la intelegere intre ei directorii directiilor si atunci, evident, daca nu au mers cu un proiect coerent in fata primarului, el nici atit nu a avut timp sa se aplece cu destula atentie asupra unei astfel de modificari". Daniela Vasioiu considera ca trebuie operate schimbari drastice din punct de vedere al personalului, dat fiind ca in anumite sectoare sint prea multi angajati, care n-au ce face: "Nu doresc insa sa va spun viziunea mea, pentru ca nu vreau ca apoi domnul Cibu sa spuna ca el este primarul, iar eu imi dau cu parerea. Cert este ca sint sectoare in care schema este mult prea incarcata si altele, unde este mult subdimensionata. Eu as vedea schema mai incarcata, de exemplu, la Directia de indrumare si control".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu