Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii municipali sint supusi la presiuni, din toate partile

Consilierul municipal democrat Aurel Banuta acuza faptul ca, in ultima vreme, se fac presiuni din ce in ce mai puternice asupra consilierilor, pentru a vota intr-un fel sau altul, cind este vorba despre anumite proiecte de hotarire. Banuta reclama faptul ca, pe de o parte, primarul Constantin Cibu face presiuni si se plinge ca modul in care voteaza unii dintre consilieri il baga in spital, iar pe de alta si presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a inceput sa faca presiuni si sa determine consilierii sa-si schimbe votul, de la o ora la alta. In plus, Banuta a remarcat ca pina si directorii din Primarie au inceput sa ceara socoteala consilierilor, pentru votul lor: "S-au observat anumite stari de nervozitate deosebita, excesiva, din partea domnului primar si a anumitor membri ai executivului. Culmea, domnul primar, cel putin, a dat dovada de agresivitate, la anumite momente, in a cere socoteala consilierilor asupra modului in care voteaza si a punctelor de vedere pe care le exprima in cadrul sedintelor CLM. Consideram ca nu e corect modul in care a procedat domnul primar, menirea noastra acolo nu este sa-i provocam dinsului nervi sau sa-i mincam timpul, sau sa-l bagam in spital, asa cum spune. Noi sintem trimisi acolo sa votam in cunostinta de cauza, sa aparam interesele comunitatii si trebuie sa fim foarte atenti cu aceste probleme. Asta este menirea noastra acolo, si asta vom face. Nu raspundem nici la tendinte de presiune din partea primarului, si cu atit mai putin, din partea presedintelui CJ, care a pus efectiv la zid si a adus la ordine intreg Consiliul Local Municipal, in afara de noi. Consideram ca este o situatie regretabila, care aduce o pata pe obrazul CLM. Timpul o va demonstra".

"Asemenea presiuni aduc a iz de interes de grup"

Banuta a nominalizat-o in mod direct pe Sorina Bosoanca, director in cadrul Primariei, ca avind o atitudine nepotrivita fata de consilieri: "O parte dintre directorii din Primarie, in speta, doamna Bosoanca, ce a fost primadona acelor discutii de pe holuri, in pauza din timpul sedintei CLM, si-a permis sa ceara socoteala asupra votului si asupra modului in care a votat fiecare consilier, lucru inadmisibil. Datoria dinsei si a intregului executiv este de a pregati si fundamenta cit mai bine materialele care sint la mapa, pentru ca hotaririle luate sa fie cit mai bine ancorate in spiritul legii si al interesului cetatenilor. Am avut surprize in anii trecuti, stiti foarte bine, cind in sala ni s-a comunicat ca este legal ce facem, am ridicat mina, si inca mai sintem in proces. Nu este bine sa continuam aceste situatii, deci calitatea materialelor aduse in dezbatere trebuie sa fie ireprosabila".
O alta constatare amara a reprezentantului democratilor in CLM este totala lipsa de comunicare dintre consilieri si primar. In opinia lui Banuta, daca cele doua parti ar discuta inainte de sedintele CLM, acestea ar fi mult mai scurte si mai eficiente: "Eu am constatat si o grava lipsa de comunicare intre primari si consilieri, sau o parte dintre consilieri - si aici ma refer la noi, consilierii PD -, comunicare ce era imperios necesara in promovarea proiectelor de hotarire de urgenta, de oportunitate. Daca se facea o sumara discutie a lor inainte de sedinta de consiliu, se puteau ridica aspectele care s-au ridicat in plen si in mod cert nu se mai ajungea in situatia in care unele sa fie respinse, altele, aminate si altele sa fie aprobate sub sabia lui Damocles, desi nu au toate sustinerile si avizele necesare. Consider complet nelalocul ei imixtiunea domnului Bunea Stancu si punerea la punct a anumitor consilieri, in fortarea adoptarii unor hotariri. Mie si colegilor mei nu ne lasa impresia ca asemenea presiuni se fac in spiritul intereselor comunitatii, ale cetateanului, ci aduc a iz de interes de grup, de moment, care atrage dupa sine o banuiala care nu este normala, asupra deciziilor CLM".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii