Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii municipali PRM cer suspendarea viceprimarului Daniela Vasioiu

Presedintele organizatiei municipale PRM, consilierul Danut Mihai, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca exista un blocaj de activitate, la nivelul municipalitatii, iar vina pentru acest lucru le apartine democratilor: "Datorita blocajului de activitate promovat de interese personale ale organizatiei PD, actul administrativ se desfasoara greoi, fara orizont. In acest mod nu se mai poate continua. Transportul local reprezinta pentru cetatenii Brailei Fata Morgana. Asteptam sa ajungem la un transport civilizat de ani de zile. Fenomenul poate fi reglementat usor, dar interesele diverselor grupari blocheaza actul de ordine in acest sector. Nerezolvarea acestor probleme reprezinta o dovada clara de incompetenta profesionala a viceprimarului Daniela Vasioiu. Lipsa de activitate, necunoasterea fenomenului, caracterul circotas si subjugat zi de zi intereselor personale o impiedica pe doamna viceprimar sa-si rezolve problemele de serviciu, pentru care este platita din banul public. Au trecut, banuim, zilele cind, salariata fiind la TC Ind Constanta lua salariul fara sa mearga la serviciu".
Danut Mihai a mai spus ca, in opinia sa, familia Vasioiu traieste in aceste zile o drama: "Nici la aceasta data nu vrea sa recunoasca faptul ca domnul Cibu este primar, si dinsa a pierdut alegerile. Socoteala de acasa, in care se dorea putere politica la Bucuresti prin sot si putere administrativa si financiara la Braila, prin sotie, a esuat. Ajungind din intimplare in functia de viceprimar si nestiind sa faca nimic, a ales calea de a se certa cu domnul primar si a trecut in opozitie, de unde arata iar cu degetul. Pentru faptul ca refuza sistematic sa demonteze scandalul TC Ind Constanta-PSD ii cerem in mod ferm suspendarea din functie".

"Despre morti trebuie sa vorbim numai de bine"

Intrebat fiind daca are certitudinea ca Daniela Vasioiu a lucrat pentru TC Ind Constanta, asa cum afirma, Mihai a explicat ca a intrat in posesia unor documente, si a luat cunostinta de o serie de lucruri care l-au facut sa fie convins de acest lucru: "Pe faxul mai multor societati comerciale, a Primariei, a PRM au aparut niste ... hai sa le zicem documente, niste facsimiluri, in care era reprodusa prima pagina dintr-un contract de munca si niste fise fiscale. In conditiile in care dumneaei era convinsa ca astea nu sint reale, ar fi gasit o gramada de resurse sau modalitati de a face un adevarat tam-tam. Aceasta ezitare, aceasta incercare de deturnare a atentiei dintr-un loc in altul ne face sa credem ca situatia este mai mult decit reala. Mai mult decit atit: am inteles ca fisa fiscala pentru ultimii 24 de milioane de lei, dumneaei a prezentat-o si aici, la Braila, la Directia Finantelor Publice. Ce a uitat sa treaca a fost faptul ca intr-adevar a figurat pe statele de plata ale acestei societati, unde dupa cum am citit in ziar, ieri, principal actionar este SC Tracon, unde in Consiliul de Administratie presedinte era domnul Manea. Si atunci, ce am facut: am pus mina pe telefon, si l-am intrebat pe domnul Manea, si i-am spus: «domnul Manea, haideti, ca sa nu mai ne expunem inutil, ce facem, este real sau nu este real?», la care imi raspunde pe loc: « despre morti trebuie sa vorbim numai de bine»". Intrebat cum a interpretat acest raspuns, Mihai a declarat: "Nici nu-mi pun probleme ca ar putea sa nu fie adevarat. Eu consider ca este adevarat, este clar, fara nici un fel de dubiu. Fisele exista".
Mihai a mai precizat ca, imediat dupa ce au luat cunostinta de declaratiile lui Vasioiu, referitor la unii consilieri care se vind, consilierii municipali ai PRM au mers in bloc, la primar: "Ne-am dus la domnul primar si i-am solicitat o sedinta de indata, si i-am sunat pe colegii nostri de la PSD, si le-am cerut sprijinul pentru a demara acest lucru. Vrea sa deturneze atentia de la un lucru care este clar dovedit, inspre un alt sens, intr-o alta directie si ne acuza pe noi ca ne vindem".
La rindul sau, vicepresedintele CJ, Niculina Moisescu (PRM), se intreaba de ce Daniela Vasioiu a venit cu aceste acuzatii abia dupa ce s-a aflat in situatia ca ea insasi sa aiba de lamurit niste acuzatii grave, si nu inainte, daca tot avea cunostinta de faptul ca sint consilieri care isi vind votul: "De ce n-a iesit cu asemenea dezvaluiri inainte? Atunci cind esti un om integru, o spui de la inceput. Ca sa poti sa vezi ca nu planeaza nimic asupra ta, iesi si spui: «Fratilor, in Consiliu uitati ce se intimpla! sint cumparati consilierii pentru anumite proiecte de hotarire!»".
Reamintim ca, intr-o conferinta de presa recenta, Daniela Vasioiu a declarat ca unii dintre consilierii opozitiei se lasa cumparati: "Acest lucru se practica in CLM, cu consilierii opozitiei. Pentru a trece anumite proiecte de hotarire care evident, nu sint in interesul cetatenilor, pentru ca nici un consilier ales de braileni nu o sa voteze vreodata imptriva brailenilor, decit daca are un interes personal. Cind spun ca se cumpara voturi in CLM, n-as vrea sa intelegeti ca se cumpara cu bani, ci ca se cumpara prin avantaje de o parte sau de alta, pentru ca votul sa fie cel dorit de initiatorul proiectului de hotarire".
Ieri, la inchiderea editiei am primit un punct de vedere din partea viceprimarului Daniela Vasioiu, cu documente anexate din care rezulta cine sint persoanele la care a facut referire. Printre acestia se afla si un consilier PRM, dar despre toate acestea in numarul de miine al ziarului nostru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii