Skip to main content

Consilierii municipali PD se simt tinta dispretului primarului si a subordonatilor sai

Consilierul municipal Mihaela Picu se simte tratata cu dispret de catre primarul Constantin Cibu si considera ca acesta nu are atitudinea potrivita fata de consilieri, in general. Ea se declara socata de modul in care primarul isi permite sa-i ceara, in plenul Consiliului, sa nu mai puna intrebari pe care le califica drept "prostesti", si cum chiar si unii angajati ai Primariei isi permit sa raspunda intrebarilor sale pe un ton de dispret, in deridere. "Vreau sa definesc modul in care sintem tratati in Consiliul Local, cu un cuvint cheie: dispret. In momentul in care domnul primar ma interpeleaza "Nu mai pune intrebari prostesti!", initial m-am simtit socata, oscilam un pic, sa fiu suparata, si am realizat ca si-au dat altii girul vizavi de capacitatile intelectuale ale fiecaruia dintre noi, si nu are rost sa ma supar pentru asa ceva. In momentul in care adresez o intrebare, poate unora li se pare prosteasca, dar as prefera ca acela care se exprima sa fie altcineva, nu primarul. In momentul in care indraznim sa punem intrebari, sa cerem detalii, sintem atit de dispretuiti! Altii consilieri, de la celelalte partide, nu pun intrebari, li se pare totul foarte clar, nu au dubii sau neclaritati niciodata, voteaza cuminti, ridica mina disciplinat, ca la scoala. Din aproape in aproape, aceasta atitudine se transmite de la sef la subaltern. Este firesc ca si domnului Toia sa i se para normal sa se adreseze pe un astfel de ton, uitind ca vorbeste in primul rind cu un om, nu mai discutam de calitatea mea de consilier. Sint un om care, chiar daca nu intelege ce inseamna precis un amplasament intr-o anumita pozitie, nu este chiar nepriceput in orice domeniu. Este vorba despre dispretul vizavi de oamenii care nu danseaza pe muzica impusa de primar si nu stau cuminti in bancile lor".
Si viceprimarul Daniela Vasioiu considera intolerabila atitudinea edilului-sef si a angajatilor din Primarie fata de consilierii democrati, carora legea le confera dreptul sa puna intrebari, in cazul in care au nelamuriri asupra unor proiecte discutate in plen, iar functionarii Primariei sint obligati sa le raspunda. Vasioiu are insa explicatii pentru atitudinea dispretuitoare a lui Marinel Toia, pe care o reclama colega sa: "Eu speram ca doamna Picu sa nu mai fie socata de ceea ce se intimpla in Consiliul Local, dat fiind ca are trei ani de cind activeaza in acest for, insa se dovedeste ca primarul si unii dintre oamenii sai au resurse inepuizabile. Totul pleaca de la faptul ca am ajuns in asemenea hal de haos si debandada in aparatul Primariei, incit nici cei care sint acolo de dinainte de 1989 nu mai stiu cum trebuie sa functioneze aceasta institutie. Ea functioneaza asa cum le da puteri primarul Cibu. Domnul Toia are un asemenea ascendent asupra oricarui consilier care-si permite sa puna vreo intrebare, de vreun an de zile, de cind a devenit membru PNL. Pina atunci nu avea o astfel de atitudine, statea cumintel si nici nu prea participa la sedintele CLM decit cind lipsea domnul Marinescu. Acum este lipit de domnul Marinescu, pentru ca e liberal".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu