Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii municipali PD - satui de ilegalitatile si lipsa de profesionalism din Primarie

Consilierii municipali PD sint de-a dreptul exasperati de modul in care sint pregatite sedintele de Consiliu Local Municipal si, implicit, hotaririle de CLM. Astfel, in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc ieri, consilierul Mihaela Picu a semnalat ca, spre exemplu, numai la cea mai recenta sedinta ordinara a CLM, 40% din hotariri nu numai ca erau gresite, dar erau chiar ilegale: "In urma intilnirii consilierilor Aliantei dinaintea sedintei CLM de pe data de 30 iunie, am gasit, dintr-un numar de 40 de proiecte de hotarire de pe ordinea de zi, 16 subiecte cu probleme. Deci 40% din ele - ceea ce e o cifra foarte mare. Noi am discutat si cu primarul, am cerut scoaterea de pe ordinea de zi a acestora, dar din 16 au ramas 9. Una prin care acordam spre construirea unui sediu, un spatiu verde, alta care se referea la CET si la o suprafata care se modifica de 8 ori in decursul a citeva pagini. Mai era o scoatere la licitatie a 29 de refugii, sau 25, sau 26 - ca iar nu era clar, o concesionare de teren unei societati care pe acte nu construise de fapt nimic, ca sa nu i se ia impozit, proiectul acela cu ecranele publicitare si sfirsitul apoteotic cu serviciile sociale la domiciliu. Ca sa nu mai vorbim de proiectele legate de transport, care nu au fost scoase pentru ca asa am solicitat noi, ci pentru ca primarul Cibu a avut sedinta cu consilierii PSD si PRM".
Mihaela Picu a mai adaugat ca, in contextul in care s-a vazut clar ca toate aceste proiecte de hotarire prezentau grave nereguli, nu intelege cum tot consilierii PD sint calificati, in special de catre colegii de Alianta drept "Gica Contra": "Ni se spune “Gica Contra”. Pai de ce ? Pentru ca atunci cind vedem ceva in neregula cu un proiect il luam la verificat cu boldul? Si ca anuntam toti consilierii atunci cind descoperim nereguli? Ca voteaza totusi pentru, e problema lor... Aceste ilegalitati le-am semnalat in multe rinduri, dar nu s-a luat nici o masura. Eu nu inteleg cum gindesc oamenii astia totusi... Atita timp cit semnam pe o hotarire, avem o raspundere, care poate atrage grave sanctiuni...".
La rindul sau, democratul Victor Neagu a tinut sa precizeze ca aparatul tehnic al Primariei a primit numai calificative de foarte bine si exceptional la verificarile facute anul trecut. In acest context, Neagu se intreaba de ce nu functioneaza si Primaria tot exceptional si o tine numai in nereguli: "Se concesioneaza terenuri intr-o veselie, dar chiar nu verifica nimeni in teren? Imi vine greu sa cred asa ceva. Dar se pare ca se asteapta ca sa le facem noi, consilierii, si treaba angajatilor, si sa mergem si pe teren, sa facem si hotaririle, sa verificam si legalitatea... Este inacceptabil. Daca toti sint exceptionali, de ce nu merg lucrurile la fel de exceptional? Si de ce - nu ca se fac greseli - se fac ilegalitati?".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii